ΑΘΗΝΑ
02:20
|
25.04.2024
Οι εκστρατείες που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, οργάνωσαν ένα «νυχτερινό καρναβάλι» στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκστρατείες που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, οργάνωσαν ένα «νυχτερινό καρναβάλι» στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, αναφέρει το Sky News.

Περίπου 2.000 άτομα από την εκστρατεία Don’t Extradite Assange συγκεντρώθηκαν στο Lincoln’s Inn Fields, κοντά στο Holborn, πριν περάσουν από την πλατεία του Κοινοβουλίου γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.


Ο Ασάνζ κρατείται στο HMP Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο από τότε που απελάθηκε από την Πρεσβεία του Ισημερινού το 2019, αφού παρέμεινε εκεί για περισσότερα από επτά χρόνια.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την υποβολή προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Δεκέμβριο.

Η σύζυγος του Ασάνζ, Στέλλα, μίλησε στα πλήθη σε μια συγκέντρωση στο Γουέστμινστερ, κρατώντας ψηλά ένα κασκόλ φτιαγμένο από μία από τις πιο πιστές υποστηρίκτριες του συζύγου της, την αείμνηστη Dame Βίβιεν Γουέστγουντ.

Η κ. Ασάνζ είπε ότι το καρναβάλι είχε «μεγάλο αντίκτυπο στο κεντρικό Λονδίνο» και χαιρέτισε την «απίστευτη» ανταπόκριση.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε μέχρι το κίνημα να γίνει τόσο μεγάλο ώστε όσοι βρίσκονται στην εξουσία και τα δικαστήρια να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να απελευθερώσουν τον Τζούλιαν», είπε.

Στη σκηνή εμφανίστηκε και ο σύζυγος της Ναζανίν Ζαγκάρι-Ράτκλιφ, Ρίτσαρντ Ράτκλιφ.

«Είμαι εδώ ως σημείο ελπίδας», είπε.

Άλλοι ομιλητές ήταν ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η αρχισυντάκτρια του WikiLeaks, Κριστίν Χράφνσον, και ο γιος της Dame Βίβιεν, Μπεν Γουέστγουντ.

Ο γιος της αείμνηστου σχεδιάστριας μόδας περιέγραψε πώς αυτός και η μητέρα του επισκέφτηκαν τον Ασάνζ στην Πρεσβεία του Ισημερινού σε πολλές περιπτώσεις, αποκαλύπτοντας πώς περπάτησε στην πασαρέλα σε μια επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο το 2014.

Η πομπή οδηγήθηκε από ένα τεράστιο χρυσό ομοίωμα της Δικαιοσύνης, που συχνά εμφανίζεται με δεμένα μάτια και κουβαλώντας ένα ξίφος και ζυγαριά, ένα άγαλμα της οποίας στέκεται στην κορυφή του Old Bailey.

Μερικοί αγωνιστές ντύθηκαν επίσης σαν το άγαλμα, ενώ άλλοι απεικόνιζαν κρατούμενους και δικαστές με κόκκινες μύτες που αναβοσβήνουν.

Πολλοί επέλεξαν επίσης πολύχρωμα αποκριάτικα ρούχα καθώς χτυπούσαν κρουστά και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τον Ασάνζ – μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα