ΑΘΗΝΑ
11:33
|
02.06.2023
Τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αξίζουν να συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, που δημοσιεύτηκαν από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Σέιμουρ Χερς, αξίζουν να συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Υπήρξαν πολλά γεγονότα: εκρήξεις αγωγών, [σαφή] κίνητρα και έμμεσα στοιχεία που αποκτήθηκαν από δημοσιογράφους. Πότε λοιπόν θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για να αναλύσει την κατάσταση;» ρώτησε ρητορικά.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε ένα άρθρο όπου είπε, επικαλούμενος μια πηγή, ότι τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2 από δύτες του αμερικανικού ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον Ιούνιο. Η πηγή ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε προσωπικά την επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ αρνούνται ότι εμπλέκονται στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 και πιστεύουν ότι οι εξηγήσεις τους για το θέμα είναι αξιόπιστες. Ονόμασε τη θεωρία που διατύπωσε ο Χερς πλήρη και απόλυτη ανοησία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε άνευ προηγουμένου ζημιά που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2. Στις 26 Σεπτεμβρίου, Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις διαδρομές του αγωγού. Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας άσκησε ποινική υπόθεση με κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόσχα: Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χάκαραν χιλιάδες iPhone

ΗΠΑ: «Ευρωατλαντική ολοκλήρωση» αντί της κλιμάκωσης μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου

Ζιμπάμπουε: Νέος νόμος ποινικοποιεί τη συνεργασία με εκπροσώπους ξένων κρατών

Κόσοβο: Ανυποχώρητος στην εγκατάσταση Αλβανών δημάρχων στις σερβικές πόλεις ο Κούρτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα