ΑΘΗΝΑ
21:14
|
19.04.2024
Τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αξίζουν να συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, που δημοσιεύτηκαν από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Σέιμουρ Χερς, αξίζουν να συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Υπήρξαν πολλά γεγονότα: εκρήξεις αγωγών, [σαφή] κίνητρα και έμμεσα στοιχεία που αποκτήθηκαν από δημοσιογράφους. Πότε λοιπόν θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για να αναλύσει την κατάσταση;» ρώτησε ρητορικά.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε ένα άρθρο όπου είπε, επικαλούμενος μια πηγή, ότι τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2 από δύτες του αμερικανικού ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον Ιούνιο. Η πηγή ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε προσωπικά την επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ αρνούνται ότι εμπλέκονται στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 και πιστεύουν ότι οι εξηγήσεις τους για το θέμα είναι αξιόπιστες. Ονόμασε τη θεωρία που διατύπωσε ο Χερς πλήρη και απόλυτη ανοησία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε άνευ προηγουμένου ζημιά που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2. Στις 26 Σεπτεμβρίου, Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις διαδρομές του αγωγού. Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας άσκησε ποινική υπόθεση με κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα