ΑΘΗΝΑ
03:19
|
27.04.2024
Ακόμα και για εξωγήινους, έκανε λόγο αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το περίφημο κινεζικό μπαλόνι, ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα νέο «μυστηριώδες αντικείμενο»,  κοντά στα σύνορα με τον Καναδά στα Μεσοδυτικά, μετά το συναγερμό σε ΗΠΑ και Καναδά.

Το αντικείμενο, το τρίτο μέσα σε τρεις ημέρες, και το τέταρτο μέσα σχεδόν σε μια εβδομάδα, καταρρίφθηκε, από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνοφρουράς.

Όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, το βράδυ της Κυριακής μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που πετούσε πάνω από τη λίμνη Χιούρον κατόπιν εντολής του προέδρου Μπάιντεν.

Ο στρατηγός Γκλεν Βάνχερκ επιβεβαίωσε ότι τα μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Truax Field στο Μάντισον, κατέρριψαν άγνωστο αντικείμενο. Όπως είπε δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για εξωγήινους, ή οτιδήποτε άλλο. «Την απάντηση θα δώσουν οι αρχές πληροφοριών και η αντικατασκοπεία», πρόσθεσε.

Άλλος αξιωματούχος της άμυνας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στη συνέχεια ότι ο στρατός δεν έχει κανένα στοιχείο  ότι το αντικείμενο ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Το αντικείμενο πετούσε στα 6.100 μέτρα και παρόλο που δεν αποτελούσε στρατιωτική απειλή, θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην εσωτερική εναέρια κυκλοφορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν ανώνυμα σε δημοσιογράφους, το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο φαινόταν να είναι οκταγωνικής δομής, με κορδόνια να κρέμονται από αυτό, αλλά χωρίς διακριτό ωφέλιμο φορτίο.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι πιθανό το αντικείμενο να είναι το ίδιο που εντοπίστηκε στον ουρανό της Μοντάνα το βράδυ του Σαββάτου, κάτι που ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν για λίγη ώρα τον εναέριο χώρο κοντά στην πόλη της Χάβρης.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές του Καναδά αναζητούν τα συντρίμμια ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου που καταρρίφθηκε από αμερικανικό καταδιωκτικό πάνω από το έδαφος του Γιούκον το Σάββατο, ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στους δημοσιογράφους.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και γι’ αυτό πήρα την απόφαση για την κατάρριψή του», είπε, προσθέτοντας ότι έθετε σε κίνδυνο τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

Την Παρασκευή, ένα ακόμα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας από ένα αμερικανικό F-22.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα