ΑΘΗΝΑ
11:19
|
02.05.2024
Οι γέροντες ήταν θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας, ή έμεναν βρώμικοι, διψασμένοι και νηστικοί για ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατριχίλα για την απανθρωπιά αλλά και για την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση των υπεύθυνων του γηροκομείου – κολαστήριου στον Κορυδαλλό προκαλούν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή κόλαση που περνούσαν δεκάδες ηλικιωμένοι, μετά την έφοδο ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από σοβαρές καταγγελίες για κακοποιήσεις και παραμέληση γερόντων.

Πρώην εργαζόμενοι στο ιδιωτικό γηροκομείο που λειτουργούσε πάνω από δύο χρόνια δίχως άδεια μίλησαν σήμερα σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών δικτύων Alpha εξηγώντας πως οι γέροντες ήταν θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας, ή έμεναν βρώμικοι, διψασμένοι και νηστικοί για ώρες προκειμένου να «συνετιστούν» ή γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε το απαιτούμενο προσωπικό.

«Έπεφτε ξύλο στους ασθενείς, δεν είχαν πολύ φαγητό. Ζούσαν σε άθλια κατάσταση γιατί ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ. Το πρωί που πήγαινα τους έβλεπα στα πατώματα, χτυπημένους, με αίματα. Ήταν όλοι παρατημένοι. Δεν υπήρχε καμία νοσηλευτική φροντίδα» λέει στον Alpha πρώην εργαζόμενη.

Εξήγησε πως τους έδερναν για κάθε πιθανή αιτία. Είτε γιατί δεν έτρωγαν ή δεν έπιναν νερό ή απλά γιατί «είχε νεύρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης»!

«Κάθε μέρα ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε»

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως οι γέροντες και οι γερόντισσες προσπαθούσαν να καλέσουν απεγνωσμένα σε βοήθεια φωνάζοντας από τα παράθυρα ή τα μπαλκόνια όποτε έβρισκαν ευκαιρία.

«Αν είχα τη δυνατότητα να πηδήξω από το μπαλκόνι μου, αν είχα ένα μαδέρι, θα το ‘κανα, γιατί μια ημέρα μια νοσοκόμα μίλαγε χυδαία στους γέρους» καταγγέλλει ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουγε τους ηλικιωμένους να ζητούν βοήθεια από τα μπαλκόνια.

«Φώναζαν οι ηλικιωμένοι από τα μπαλκόνια. Στο λέω και ανατριχιάζω. “Βοήθεια, σώστε μας” έλεγαν. Και πολλές βρισιές οι νοσοκόμες».

Σε συνθήκες κόλασης ζούσαν δεκάδες γέροντες σε γηροκομείο του Κορυδαλλού που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια δίχως άδεια.

Δραματικές ήταν οι συνθήκες και για την σχεδόν παντελή έλλειψη καθαριότητας καθώς κάποιοι είπαν χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι υπήρχαν «πάνες πάνω στα δέντρα και στην είσοδο της πολυκατοικίας μου».

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν σχεδόν καθημερινά νεκροφόρες να σταθμεύουν έξω από το γηροκομείο και να παραλαμβάνουν σορούς.

«Εδώ είναι αμέτρητοι αυτοί που έχουν πεθάνει. Λόγω των συνθηκών. Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα