ΑΘΗΝΑ
16:42
|
24.04.2024
Αναφερόμενος στην Τουρκία εξήγησε πως ο ανθρώπινος πόνος «είναι μεγαλύτερος» από τις διαφορές των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι αυτονόητο ότι οι Τούρκοι συνάνθρωποί μας, όπως και οι Σύροι συνάνθρωποί μας στον βαθμό που μπορούμε, θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μας» είπε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην περιοχή η καταστροφή που έσπειρε στις 6 Φεβρουαρίου ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία.

Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία εξήγησε πως ο ανθρώπινος πόνος «είναι μεγαλύτερος» από τις διαφορές των δύο χωρών. Διαβεβαίωσε δε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βοηθάει και διμερώς την Τουρκία με όποιες δυνατότητες έχει, αλλά και στο πλαίσιο της συμμετοχής στην ΕΕ στο πλαίσιο της ευρω-ενωσιακής Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της ΕΜΑΚ και των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της που έσωσαν ζωές σεισμοπλήκτων μέσα στα χαλάσματα.

«Ένιωσα τεράστια υπερηφάνεια, διότι οι συμπατριώτες μου, η ΕΜΑΚ που πήγε εκεί να βοηθήσει από την πρώτη ημέρα μπόρεσε να διασώσει ανθρώπινες ζωές κάτω από τα ερείπια. Συνολικά, οι Ευρωπαίοι διασώστες διέσωσαν πάνω από 200 ανθρώπους – 205 είναι ο αριθμός που είχα εγώ υπόψη μου μέχρι χθες το μεσημέρι, μπορεί να έχει αυξηθεί κατά ένα, δύο σήμερα που συζητάμε. Ένα τμήμα από τους ανθρώπους αυτούς διασώθηκε από ελληνικά χέρια και είμαι εξαιρετικά περήφανος γι’ αυτό. Επίσης, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, υπάρχει και μια πιο σιωπηρή συνεισφορά, των τριών σκύλων της ΕΜΑΚ οι οποίοι μπόρεσαν και βρήκαν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια».

Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο χτεσινός εναγκαλισμός του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξήγησε: «Η δυνατότητά μας να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας είναι πάντα υπαρκτή, αν και εφόσον έχουμε αίσθηση της ανθρώπινης μικρότητας μπροστά στη φυσική καταστροφή».

«Εγώ δεν θα κάνω καμία αντιπαραβολή με το παρελθόν, δεν έχω κανένα λόγο να αντιπαραβάλω, ούτε δημοσιεύματα, ούτε συμπεριφορές σε σχέση με το παρελθόν. Εδώ είναι μια τραγωδία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα