ΑΘΗΝΑ
18:22
|
06.05.2024
Επίθεση σε συγκέντρωση του Νιγηριανού Εργατικού Κόμματος καταγγέλλει ο πρόεδρος του και υποψήφιος στις εκλογές Πίτερ Όμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νιγηρίας Πίτερ Όμπι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος είπε ότι οι υποστηρικτές του δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν το Σάββατο πριν από μια συγκέντρωση στην εμπορική πρωτεύουσα Λάγος, προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος.

Οι προηγούμενες εκλογές στο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής ήταν γεμάτες με βία μεταξύ υποστηρικτών αντίπαλων κομμάτων και σημειώθηκαν ορισμένες περιπτώσεις πολιτικής βίας πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε επιθέσεις σε μέλη της πολιτικής αντιπολίτευσης, που συχνά τροφοδοτούνται από την εμπρηστική ρητορική των πολιτικών ηγετών», είπε ο Όμπι σε δήλωση, καλώντας την αστυνομία να διερευνήσει.

Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, αλλά οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν πολλά κατεστραμμένα αυτοκίνητα που έφεραν αυτοκόλλητα του Εργατικού Κόμματος και τραυματισμένους υποστηρικτές να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια στον χώρο του ράλι στο κέντρο του Λάγος.

Στη συγκέντρωση, ο Όμπι είπε στους υποστηρικτές ότι θα μεταρρυθμίσει την αστυνομία για να την κάνει πιο επαγγελματική, θα τερματίσει τις κλοπές πετρελαίου που έχουν περιορίσει την παραγωγή στο Δέλτα του Νίγηρα και θα βελτιώσει την ασφάλεια για να επιτρέψει στους αγρότες να ενισχύσουν τη γεωργική παραγωγή.

Ο Όμπι προηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις, αλλά η κούρσα αναμένεται να είναι σφιχτή. Οι νέοι ψηφοφόροι, απογοητευμένοι από τις οικονομικές δυσκολίες, την ενδημική διαφθορά και την ανεργία, αποτελούν την κύρια βάση στήριξης του Όμπι.

Ο Όμπι θα αντιμετωπίσει τον Μπόλα Τινούμπου, τον πρώην κυβερνήτη του Λάγος και τον κυβερνώντα υποψήφιο για το Κογκρέσο με τον σχηματισμό All Progressives, και τον πρώην αντιπρόεδρο Ατίκου Αμπουκαμπάρ από το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα