ΑΘΗΝΑ
10:51
|
19.05.2024
Η έντονη αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού και οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση έρχονται μετά τη μαζική διαδήλωση έξω από την Κνέσετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πίεση μεγάλου μέρους του ισραηλινού λαού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αντιδρούν έντονα στις δικαστικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να περάσει, νιώθει, όσο περνούν οι μέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Prime Minister Benjamin Netanyahu leads a cabinet meeting at his office in Jerusalem on February 12, 2023. (Amit Shabi/Pool/Flash90)

Νωρίς σήμερα το απόγευμα κυκλοφόρησε σύντομο βίντεο κατηγορώντας τις δυνάμεις της ισραηλινής αντιπολίτευσης πως «σκόπιμα ωθούν τη χώρα στην αναρχία» με αφορμή την διαδήλωση πάνω από 90.000 ή 100.000 πολιτών έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου (Κνέσετ) στην Ιερουσαλήμ.

«Η αντιπολίτευση έχει ξεφύγει και μαίνεται μέσα στην Κνέσετ και οι βουλευτές τής χοροπηδούν στα έδρανα. Ο (δήμαρχος Τελ Αβίβ) Ρον Χουλντάι υποκινεί ρητά την αιματοχυσία και η αριστερή πτέρυγα αποκαλεί τον πρωθυπουργό «προδότη». Η αντιπολίτευση έχει ξεφύγει στην Κνέσετ και οι βουλευτές πηδούν στα έδρανα. Ο (σ.σ. δήμαρχος Τελ Αβίβ) Ρον Χουλντάι υποκινεί τη βία και η δεξιά πτέρυγα διαμαρτύρεται και αποκαλεί τον πρωθυπουργό προδότη. Συνέλθετε! Δείξτε υπευθυνότητα και ηγεσία…Οι περισσότεροι ισραηλινοί πολίτες δε θέλουν αναρχία. Θέλουν εστιασμένο διάλογο και εν τέλει θέλουν ενότητα» ανέφερε ο Νετανιάχου στο σύντομο μήνυμά του.

Η τελευταία φράση του ερμηνεύτηκε σαν έμμεση αναφορά (αν όχι αποδοχή) σε μέρος του χτεσινοβραδινού διαγγέλματος του Ισραηλινού Προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ με το οποίο απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για διάλογο και συναινετικές λύσεις με αμοιβαίους συμβιβασμούς προτείνοντας μεταξύ άλλων ένα νέο νομοσχέδιο που θα ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι κατέγραψαν χαρακτηριστικά βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα με ανάρτησή τους στο Τουίτερ όπου δείχνουν μέρος των διαδηλωτών μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βουλή να είναι έξω από τον σταθμό του μετρό στην Ιερουσαλήμ και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα