ΑΘΗΝΑ
03:45
|
02.05.2024
Το Ιράκ γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ και το καταστροφικό τους εμπάργκο στη Συρία. Στέλνει καύσιμα με κομβόι δεκάδων βυτιοφόρων στα σύνορα των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράκ σπάει το εμπάργκο των ΗΠΑ στη Συρία προχωρώντας όχι μόνον στις από αέρος αποστολές αρωγής σε είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, καύσιμα, ιατροφαρμακευτικά είδη και σκηνές) και καυσίμων. Όχι τόσο μέσω της «αερογέφυρας» που έχει στήσει η ιρακινή κυβέρνηση μεταξύ Βαγδάτης και Δαμασκού αλλά και με ένα κομβόι πολλών δεκάδων βυτιοφόρων καυσίμων που διασχίζουν τα τελευταία 24ωρα τα σύνορα των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικά είναι βίντεο που αναρτώνται στο Τουίτερ τις τελευταίες μέρες από τις πομπές πολλών δεκάδων βυτιοφόρων που διασχίζουν την ιρακινή μεθόριο προς τη μεριά της Συρίας.

Παράλληλα, υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Μοχάμεντ αλ Σουντάνι και την επίβλεψη του υπουργού Άμυνας και του διοικητή της πολεμικής αεροπορίας, οι ιρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη λειτουργία αερογέφυρας μεταξύ των δύο χωρών μεταφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στο συριακό λαό» δήλωσε ανώτερος Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος στο ιρακινό κουρδικό δίκτυο Rudaw τονίζοντας πως ως την Κυριακή είχαν σταλεί πάνω από 9,500 τόνοι ρούχων, κουβερτών, σκηνών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Το ίδιο διάστημα το ιρακινό δίκτυο iQ MidEast Update στο Τουίτερ αναρτά βίντεο από τη βοήθεια που προσφέρουν Ιρακινοί Σιίτες μέλη των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (Popular Mobilization Forces, PMF) σε Χριστιανούς στο Χαλέπι της Συρίας τονίζοντας πως το κάνουν ενώ η «Χριστιανική Δύση τους έχει εγκαταλείψει μετά τον σεισμό»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα