ΑΘΗΝΑ
02:51
|
02.05.2024
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ρούβλι θα παραμείνει υπό πίεση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό σχεδόν εννέα μηνών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά από ασταθείς συναλλαγές την περασμένη εβδομάδα και ενώ αναμένονται νέες κυρώσεις από την Ε.Ε.

Το νόμισμα υποχώρησε στα 73,68 ρούβλια ανά δολάριο στις απογευματινές συναλλαγές, τη χαμηλότερη ισοτιμία από τα τέλη Απριλίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ρούβλι θα παραμείνει υπό πίεση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, που οι εξαγωγείς θα αρχίσουν να μετατρέπουν τα κέρδη τους σε ξένο νόμισμα σε ρούβλια για να πληρώσουν φόρους.

Η υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ οφείλεται επίσης στις προσδοκίες για άλλη μια παρτίδα οικονομικών κυρώσεων και χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Η Ε.Ε. πρόκειται να προτείνει ένα νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα στοχεύει τέσσερις ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ιδιωτικού δανειστή της χώρας, της Alfa Bank.

Ωστόσο, το ρούβλι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται υψηλότερα από ό,τι τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, πριν από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και τις επακόλουθες δυτικές κυρώσεις.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα