ΑΘΗΝΑ
00:40
|
03.05.2024
Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από τον Δεκέμβριο του 1974 και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα και ως ενεργό μέλος του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα η γνωστή ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά που είχε γίνει δημοφιλής στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό με τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά σήριαλ όπως οι σειρές «Εκείνες και εγώ», «Ψίθυροι καρδιάς», «Οι μεν και οι δεν», «Οι Φρουροί της Αχαΐας» αλλά και για τους αγώνες της και την πλούσια πολιτική της δράση στο πλευρό του ΚΚΕ.

Πέθανε η Ντενίζ Μπαλτσαβιά, η γιαγιά της Ερατώς από τους «Ψίθυρους Καρδιάς»  | ΣΚΑΪ

Είχε γεννηθεί στο Αργοστόλι και σύζυγός της υπήρξε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Μετά το γυμνάσιο σπούδασε αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ακολούθως στη δραματική σχολή «Ακαδημία Βέμπερ Ντάγκλας» κάνοντας στη συνέχεια θέατρο στο «Old Vic» στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπήρξε επίσης μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) από τον Δεκέμβριο του 1974 και στη συνέχεια ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα όχι μόνον μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ αλλά και ως ενεργό μέλος του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας συνεργάστηκε με πλήθος γνωστών ηθοποιών, όπως οι: Μάνος Κατράκης, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτή, Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Μαριέτα Ριάλδη, κ.α.

Το ΚΚΕ για τον θάνατο της Μπαλτσαβιά

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της δημοφιλούς ηθοποιού αναφέροντας:

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά | 902 Mobile

 «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας συντρόφισσα, τη σπουδαία ηθοποιό, Ντενίζ Μπαλτσαβιά.

«Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά αγάπησε πολύ τη δουλειά της. Υπήρξε μαχητική και ασυμβίβαστη μέχρι τέλους στην Τέχνη της και τον κοινωνικό αγώνα»… «Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, μέλους του οποίου υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής της. Για τα δικαιώματα του κλάδου της πάλεψε για χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΣΕΗ. Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούταν στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα