ΑΘΗΝΑ
00:50
|
24.04.2024
Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos Peru, το 70% των Περουβιανών θέλουν οι γενικές εκλογές να διεξαχθούν το 2023 και όχι αργότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos Peru, το 70% των Περουβιανών πιστεύουν ότι η λύση στην τρέχουσα κοινωνική και πολιτική κρίση της χώρας είναι να προχωρήσουν φέτος οι γενικές εκλογές, το 22% των ερωτηθέντων τον Απρίλιο του 2024 και το 7% κανονικά το 2026.

«Εκλογές φέτος 2023: 70%. Εκλογές τον Απρίλιο του 2024: 22%. Εκλογές το 2026: 7%. Αναποφάσιστοι: 1%» ήταν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την έρευνα Ipsos Peru για την América Televisión, που διεξήχθη μεταξύ 9 και 10 Φεβρουαρίου 2023, σε ένα σύνολο 1.210 ατόμων άνω των 18 ετών σε εθνικό επίπεδο.

Μάλιστα, το 47% είπε ότι οι εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατό, το 21% πίστευε ότι πρέπει να υπάρξουν εκλογικές μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια εκλογές. Συγκριτικά, το 19% είπε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και συντακτική συνέλευση.

Όσον αφορά τη διοίκηση της μεταβατικής προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 76% των Περουβιανών τάσσεται υπέρ της παραίτησής της και της προκήρυξης εκλογών, το 20% υποστηρίζει τη συνέχιση της θητείας της, ενώ το 4% δεν διευκρινίζει.

Η κυβέρνηση της Μπουλουάρτε έχει ποσοστό αποδοκιμασίας 74%, σύμφωνα με την έρευνα Ipsos Peru, η οποία δείχνει επίσης ότι το 18% υποστηρίζει την κυβέρνησή του και το 8% δεν διευκρινίζει. Σύμφωνα με το νόμο, η Μπουλουάρτε θα έπρεπε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του τον Ιούλιο του 2026.

Όσον αφορά τη διοίκηση του Κογκρέσου, το ποσοστό αποδοκιμασίας των πολιτών ανέρχεται στο 82%, ενώ η έγκριση είναι στο 11% και το 7% δεν διευκρινίζει. Σε σύγκριση με έρευνα που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, η απόρριψη της διοίκησης της Μπουλουάρτε αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αυτή της Βουλής αυξήθηκε κατά δύο.

Η ανάληψη της προεδρίας από τον επικεφαλής του Κογκρέσου, Χοσέ Ουίλιαμς Ζαπάτα, απορρίφθηκε από το 57% των ερωτηθέντων, οι οποίοι θεώρησαν ότι θα έπρεπε να εκλεγεί άλλος βουλευτής από την ολομέλεια. Το ότι ο Γουίλιαμς Ζαπάτα θα έπρεπε να αναλάβει τη θέση υποστήριξε το 25% και το 18% δεν διευκρίνισε.

Το Περού διέρχεται μια σοβαρή κοινωνική και πολιτική κρίση που χαρακτηρίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα από τις 7 Δεκεμβρίου, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Πέντρο Καστίγιο. Το Κογκρέσο έχει απορρίψει σε πολλές περιπτώσεις να προχωρήσει τις γενικές εκλογές για το 2023, ενώ η αστυνομική καταστολή έχει μέχρι στιγμής αφήσει περισσότερους από 60 νεκρούς στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα