ΑΘΗΝΑ
07:22
|
04.05.2024
Οι ΗΠΑ δαπάνησαν 2.000.000 δολάρια για να ρίξουν πέντε φορές πυραύλους σε άγνωστα, ιπτάμενα αντικείμενα που τώρα λένε πως δεν ήταν εξωγήινης προέλευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεθυμαίνει το μυστήριο γύρω από τα «άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena) που έχουν βάλλει στο στόχαστρο αμερικανικά μαχητικά με εντολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπαίντεν από τις 4 Φεβρουαρίου και έπειτα.

Αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο, με πρώτο τον εκπρόσωπο Τύπου στο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, υποβάθμισαν τη σημασία των σχετικών καταρρίψεων λέγοντας πως τα  τρία «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν πιθανότατα «αθώα μπαλόνια για εμπορικούς ή ερευνητικούς σκοπούς».

Φαίνεται δηλαδή να εξήγησαν σε δημοσιογράφους πως μετά την περιβόητη κατάρριψη ενός κινέζικου μπαλονιού (που κατά τους Αμερικανούς, ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό) στις 4 Φεβρουαρίου, οι αρχές ένιωσαν πως δεν ήθελαν να το διακινδυνεύσουν. Έτσι, τρεις φορές, θεωρώντας ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των αερομεταφορών, έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη: την Παρασκευή και το Σάββατο επέλεξαν ένα F-22 ένα από τα πιο προηγμένα της πολεμικής αεροπορίας και την Κυριακή προτίμησαν ένα, λιγότερο προηγμένο, F-16. Κάθε φορά χρησιμοποίησαν πυραύλους τύπου AIM-9X Sidewinder  με κόστος κάθε ενός που ξεπερνά τα 400.000 δολάρια.

AIM-9M Sidewinder | NAVAIR

Εάν συλλογιστεί κανείς πως την Κυριακή χρησιμοποίησαν οι πιλότοι δύο πυραύλους γιατί ο πρώτος δε βρήκε το στόχο του πάνω από λίμνη  του Μίσιγκαν, τότε η κυβέρνηση Μπάιντεν δαπάνησε μέσα σε τέσσερις μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια μάλλον για το τίποτε…

΄ Έκαναν, δηλαδή, μία πανάκριβη… «τρύπα στο νερό».

Χωρίς να υπολογίσουμε στον τελικό λογαριασμό και το κόστος των επιχειρήσεων εντοπισμού και ανάσυρσης συντριμμιών προς μελέτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα