ΑΘΗΝΑ
05:12
|
02.05.2024
Η Ford ανακοίνωσε περικοπή 3.600 θέσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Ειδικά για τη Βρετανία προβλέπεται περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ford ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα δύο χρόνια, το ένα πέμπτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της στη χώρα. Αυτές οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός μεγάλου προγράμματος αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να περικόψει 3.800 θέσεις εργασίας συνολικά σε όλη την Ευρώπη.

Η Ford μειώνει το προσωπικό ανάπτυξης καθώς αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον και προετοιμάζεται για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι περισσότερες από τις περικοπές του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθούν στον ερευνητικό του χώρο στο Ντάντον στο Έσσεξ.

Πολλές εκατοντάδες θέσεις γραφείου αναμένεται επίσης να κλείσουν σε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Αλλά οι εγκαταστάσεις παραγωγής στο Χέιλγουντ, στο Ντάγκενχαμ και στο Ντάβεντρι δεν θα επηρεαστούν.

Η ανακοίνωση έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια αφότου η Ford έκλεισε το εργοστάσιο κινητήρων στο Μπρίτζεντ.

«Εδώ στην Ευρώπη έχουμε μια αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές είναι αβέβαιες», εξήγησε ο Τιμ Σλάτερ, πρόεδρος της Ford της Βρετανίας. «Υψηλός πληθωρισμός, υψηλότερα επιτόκια, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, το κόστος της ενέργειας και ούτω καθεξής», πρόσθεσε.

Όμως επέμεινε ότι δεν ήταν αυτός ο μόνος παράγοντας. Η Ford Ευρώπης προετοιμάζεται για έναν μεγάλο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της.

Μέχρι το 2030, αναμένει όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει στην περιοχή να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Δύο στα τρία επαγγελματικά οχήματα θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να απομακρυνθεί από το να θεωρείται ως προμηθευτής της μαζικής αγοράς σχετικά φθηνών, καθημερινών μεταφορών.

Η Ford πιστεύει ότι καθώς η ανάπτυξη των παραδοσιακών οχημάτων βενζίνης και ντίζελ τελειώνει, θα απαιτήσει λιγότερο προσωπικό ανάπτυξης προϊόντων – γιατί παρόλο που απαιτούν εξελιγμένο λογισμικό, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μηχανικά αρκετά απλά.

Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας στον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να κάνει οικονομίες. Συνολικά 3.600 θέσεις εργασίας μηχανικών πρόκειται να περικοπούν σε όλη την Ευρώπη, οι περισσότερες από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα