ΑΘΗΝΑ
21:37
|
19.05.2024
Θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στην αποθήκη του Κόβεντρι της Amazon στην Αγγλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη της Amazon στη Βρετανία θα προχωρήσουν σε απεργία, για άλλες επτά ημέρες λόγω της κλιμάκωσης του αγώνα τους για αυξήσεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το συνδικάτο τους.

Τον περασμένο μήνα, τα μέλη του συνδικάτου GMB στην αποθήκη, στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας, πραγματοποίησαν την πρώτη απεργία στις επιχειρήσεις του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου στη Βρετανία.

Το GMB αναφέρει ότι περισσότερα από 350 μέλη του προσωπικού στην αποθήκη του Κόβεντρι θα προχωρήσουν τώρα σε περαιτέρω απεργιακές δράσεις στις 28 Φεβρουαρίου, 2 και 13-17 Μαρτίου.

«Τα αφεντικά της Amazon μπορούν να σταματήσουν αυτή την απεργιακή δράση κάνοντας το σωστό και διαπραγματευόμενοι μια σωστή αύξηση μισθών με τους εργαζομένους», ανέφερε σε δήλωσή της η Αμάντα Γκίρινγκ, στέλεχος του Συνδικάτου.

Η Amazon, η οποία απασχολεί 75.000 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει απαντήσει όσον αφορά την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίζουν την απεργία. Σε προηγούμενη δήλωση του, εκπρόσωπος της ανέφερε ότι η εταιρεία έχει προσφέρει ήδη ανταγωνιστικές αμοιβές και πολλαπλά οφέλη στους εργαζόμενους.

Η εταιρεία αύξησε πέρυσι τον αρχικό μισθό κατά 50 πένες στην κατώτερη αμοιβή που κυμαίνεται μεταξύ 10,50 και 11,45 λίρες την ώρα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν 15 λίρες την ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός και η αύξηση του κόστους ζωής που έχει πυροδοτήσει απεργίες σε διάφορους κλάδους στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα