ΑΘΗΝΑ
18:34
|
25.04.2024
Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε, μεταξύ άλλων, και φωτογραφίες της ΕΜΑΚ με τη διάσωση ενός 6χρονου κοριτσιού από την Αντιόχεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «EFHARISTO POLI FILE», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για τη στήριξη και τη βοήθειά της στις περιοχές, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 35.000 θανάτους τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστροφή των ομάδων της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους. «Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα», σημειώνει το δημοσίευμα, δείχνοντας τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ: «Επίσημος της ελληνικής ομάδας, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας είπε: «Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία».

Η Hurriyet γράφει για το περιστατικό, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όταν άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε χαρά και αγκαλιές, αφού έσωσαν ένα 6χρονο κορίτσι από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, την επομένη του σεισμού.

Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα προβάλλεται και σε όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ. «Η ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ), που έμεινε στην Τουρκία για μια εβδομάδα και συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδέχτηκαν ως ήρωες στην Αθήνα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα