ΑΘΗΝΑ
06:57
|
02.05.2024
Ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ στο campus του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ενώ φαίνεται πως αυτοκτόνησε λίγο αργότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πέντε, προτού το ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο λήξει με τον θάνατό του, από πυροβολισμό που προκάλεσε ο ίδιος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 43χρονος ένοπλος δεν είχε καμία γνωστή σχέση με το πανεπιστήμιο και το κίνητρό του παραμένει άγνωστο, ανέφερε η αστυνομία σε ενημέρωση ειδήσεων νωρίς το πρωί, περισσότερες από πέντε ώρες μετά την έναρξη της βίας στην αχανή πανεπιστημιούπολη του Ιστ Λάνσινγκ, περίπου 90 μίλια βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα της επίθεσης παραμένουν πρόχειρες, αλλά ο Κρις Ρόζμαν, προσωρινός αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου, είπε ότι έλαβαν χώρα πυροβολισμοί σε δύο τοποθεσίες – ένα ακαδημαϊκό κτίριο που ονομάζεται Berkey Hall και το κτίριο του Σωματείου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (MSU).

Διευκρίνισε πως τουλάχιστον πέντε θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και ότι η ζωή κάποιων διατρέχει κίνδυνο. Η αστυνομία του MSU τόνισε αργότερα μέσω Twitter πως έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι, πέρα από τους τραυματίες.

Ώρες αφότου άρχισαν οι πυροβολισμοί, δόθηκε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από βίντεο που απεικονίζουν τον ύποπτο δράστη. Στα στιγμιότυπα διακρίνεται μαύρος άνδρας που φοράει καπέλο, μάσκα, τζιν πανωφόρι και κόκκινα αθλητικά παπούτσια.

Το όνομα και άλλες πληροφορίες για τον ύποπτο δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα και η αστυνομία είπε ότι παρέμεινε σαστισμένη από το τι προκάλεσε τον πυροβολισμό.

«Δεν έχουμε ιδέα γιατί ήρθε στην πανεπιστημιούπολη για να το κάνει αυτό απόψε», είπε ο Ρόζμαν στους δημοσιογράφους.

τέσσερις ώρες μετά την επίθεση, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ύποπτου δράστη από αυτοχειρία, είπε ο Ρόζμαν.

«Δεν υπάρχει πλέον απειλή για την πανεπιστημιούπολη. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μόνο ένας ύποπτος σε αυτό το περιστατικό», είπε.

Ο Ρόζμαν είπε επίσης ότι ο ύποπτος «επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές εκτός πανεπιστημιούπολης» σε ένα σημείο, προσθέτοντας ότι «αυτή η σκηνή ερευνάται ως τόπος εγκλήματος».

Παραμένει ασαφές εάν ο ένοπλος βρέθηκε νεκρός αφού ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομία ή αν μπορεί να αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Φοιτητές, καθηγητές και κάτοικοι στις γύρω γειτονιές εκτός πανεπιστημιούπολης του Ιστ Λάνσινγκ προειδοποιήθηκαν από τις αρχές να αναζητήσουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού. Αυτή η συμβουλή άρθηκε μόλις επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του υπόπτου.

Επίσης, το πανεπιστήμιο ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες για 48 ώρες.

«Απόψε ας πάρουμε στην αγκαλιά μας την κοινότητα των Σπαρτιατών», σχολίασε μέσω Twitter η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, η Γκρέτσεν Γουίτμερ. «Σπαρτιάτες» αποκαλούνται γενικά οι φοιτητές του MSU, έμβλημα του οποίου άλλωστε είναι μια περικεφαλαία της αρχαίας Ελλάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα