ΑΘΗΝΑ
13:52
|
02.05.2024
Διέψευσε τους ισχυρισμούς της προέδρου της Μολδαβίας Μάγια Σάτνου ότι η Μόσχα σχεδιάζει την αποσταθεροποίηση της συνταγματικής τάξης στη χώρα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, διέψευσε τη δήλωση της προέδρου της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, ότι η ρωσική πλευρά απεργάζεται σχέδια για την αποσταθεροποίηση της συνταγματικής τάξης στην Μολδαβία.

«Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι απολύτως αβάσιμοι και αστήριχτοι… Απορρίπτουμε αποφασιστικά υπαινιγμούς σχετικά με την υποτιθέμενη επιθυμία της Ρωσίας να «υπονομεύσει» την κατάσταση στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία, η Μόσχα δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Μολδαβίας και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Ζαχάροβα, τέτοιες δηλώσεις χτίζονται σύμφωνα με το κλασικό σχήμα: πρώτα εξαπολύονται κατηγορίες με αναφορά σε μυστικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να επαληθευτούν και στη συνέχεια αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται από αυτούς που την σχεδίασαν για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανομία.

«Καλούμε τις αρχές της Μολδαβίας να επιδείξουν επιτέλους πολιτική στάση, να μην υποκύψουν σε προκλήσεις από το εξωτερικό και να καθοδηγούνται στις ενέργειές τους από τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας τους», είπε η κ. Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα