ΑΘΗΝΑ
08:45
|
03.05.2024
Η λίστα των θυμάτων από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχει αγγίξει τους 41.000, ενώ επιζώντες φαίνεται να παραμένουν ακόμα κάτω από τα ερείπια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες διάσωσης περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα και τη γειτονική Συρία.

Όλο και περισσότερο μεγαλώνει η «νεκρική» λίστα μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία έχει ξεπεράσει τους 41.000, ενώ πολλοί επιζώντες παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Πολλοί δε είναι οι άστεγοι που έχασαν τα σπίτια τους και μένουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Ο Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) την Τρίτη δήλωσε ότι «Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να απομακρύνουμε και τον τελευταίο πολίτη που έχει απομείνει κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν». Η εκτίμηση των ζημιών των κτηρίων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες καταστράφηκαν, θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα και η ανοικοδόμηση θα ξεκινήσει εντός του μήνα.

Περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό ενώ περισσότεροι από 13.000 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κτηρια έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα. Οι αρχές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι η φάση της διάσωσης πλησιάζει στο τέλος της, με την εστίαση να στρέφεται στη στέγαση, την τροφή και τη σχολική εκπαίδευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα