ΑΘΗΝΑ
18:51
|
22.07.2024
Η ιδιοκτήτρια είχε μπει το 2019 στο νόμο Κατσέλη και παρόλο που πέθανε ο σύζυγός της, τα funds της βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκάρει η αναλγησία των funds που αγόρασαν για ψίχουλα «κόκκινα» δάνεια και βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα ευάλωτων πολιτών. Μια τέτοια ιστορία ήρθε στο φως στο Open, όπου μίλησε η κ. Αφροδίτη Καραμανήτο σπίτι της οποίας βγήκε σε πλειστηριασμό αν και η ίδια πληρώνει κανονικά τις δόσεις της

Όπως περιέγραψε, όταν πήρε με τον σύζυγό της το δάνειο για να αγοράσουν το σπίτι, υπολόγιζαν ότι με δυο δουλειές θα μπορούσαν άνετα να τα βγάλουν πέρα. Τρία-τέσσερα χρόνια μετά όμως, ο σύζυγός της έμεινε χωρίς εργασία, ενώ λίγο αργότερα αρρώστησε με καρκίνο και στη συνέχεια πέθανε. 

«Όταν χάθηκε ο σύζυγος, άρχισα να τρέχω για να γλυτώσω το σπίτι» ανέφερε. «Δεν έχω άλλη περιουσία. Μπήκαμε τον Μάιο του 2019 στο νόμο Κατσέλη, πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά με μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ και ξαφνικά το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έφεραν ένα χαρτί να υπογράψω και ένα για τον σύζυγο που έχει πεθάνει. Και έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνω τις δόσεις» είπε με σπασμένη φωνή.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο πάνελ της εκπομπής, εφόσον ο σύζυγος απεβίωσε ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει για το δικό του ποσοστό, δηλαδή για το 50% του σπιτιού. «Τώρα εγώ αν πω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που έβγαλαν το 50% αυτού του ανθρώπου σε πλειστηριασμό, θα φταίω εγώ; Θα έπρεπε να ντρέπονται» υπογράμμισε η κ. Νούκα.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Αισθητός σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

«Έφυγε» ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Δούκας: Ξηλώνει τη Δημοτική Αστυνομία μετά την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Ψαλίδα ανισοτήτων στις συντάξεις ανατολικής και δυτικής Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα