ΑΘΗΝΑ
03:02
|
25.04.2024
Η Δύση δεν κρύβει τους στόχους της επεσήμανε, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών - Κάναμε ότι μπορούσαμε για μια συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους διεξάγουν έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για να την περικυκλώσουν με έναν «υγειονομικό κλοιό» και να την μετατρέψουν σε κράτος – παρία, επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας, σήμερα Τετάρτη, στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους διεξάγουν έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας που προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς εθνικιστές ως πολιορκητικό κριό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Δύση δεν κρύβει τους στόχους της. «Στόχος τους δεν είναι», είπε «μόνο να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης και να καταστραφεί η ρωσική οικονομία, αλλά και να μας περικυκλώσουν με έναν «υγειονομικό κλοιό», ώστε να μας μετατρέψουν σε κάποιο είδος χώρας – παρία».

«Το φάσμα των εργαλείων που χρησιμοποιεί η Δύση είναι ευρύ», συνέχισε, «από την άμεση στρατιωτική υποστήριξη των νεοναζί, την οποία ζήτησε ευθέως χθες ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δηλώνοντας την ανάγκη διάθεσης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις όπλων ακριβείας, μέχρι τις πρωτοφανείς παράνομες κυρώσεις και τα ξεκάθαρα ψέματα που εξαπολύονται σε μια προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ρωσίας».

Η ρωσική πλευρά, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, μέχρι «την τελευταία στιγμή έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις, και να συμβάλει σε μια ισότιμη και αμοιβαία σεβαστή συμφωνία». Όπως είπε, γι’ αυτόν το λόγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Δεκέμβριο του 2021, παρουσίασε μια πρωτοβουλία για να επισημοποιηθούν οι νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας με τη Δύση. «Όπως γνωρίζουμε, απορρίφθηκαν αλαζονικά από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Δεν ήταν καν διατεθειμένοι να συζητήσουν τις νόμιμες ανησυχίες μας. Όλα αυτά δεν μας άφησαν καμία διέξοδο», πρόσθεσε.

«Πριν από ένα χρόνο, με εντολή του καθεστώτος Ζελένσκι, οι ουκρανικές δυνάμεις κινήθηκαν για να καταστείλουν το Ντονμπάς με τη βία, αυξάνοντας τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών. Σε απάντηση στην επίσημη έκκληση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), αναγνωρίσαμε την ανεξαρτησία τους και κινηθήκαμε σε βοήθεια σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ ξεκινώντας μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ρωσος ΥΠΕΞ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα