ΑΘΗΝΑ
15:02
|
26.04.2024
Αντιδράσεις προκαλεί στο ΜέΡΑ25 η αντίδρασή της υφυπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για εκ νέου αποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου που είχε αναδείξει στις 11 Νοέμβρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 επιχείρησε να δώσει σήμερα η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ

Η Γκάγκα αφού «έπεσε από τα σύννεφα επειδή δεν γνώριζε…» παρέπεμψε το ζήτημα σε «περαιτέρω διερεύνηση» με τις γνωστές κορώνες περί «μαχαιριού που θα φθάσει στο κόκκαλο» μην διστάζοντας ακολούθως να ξεστομίσει απειλές κατά των καταγγελλόντων λέγοντας:

«Θα αποδοθούν ευθύνες εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθή τα αναφερόμενα στις καταγγελίες, σε όσους διασπείροντας ψεύδη προς εξυπηρέτηση οποιονδήποτε μικροσυμφερόντων, θέτουν σε αμφισβήτηση όχι μόνο τις Διοικήσεις αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Εμείς από τη μεριά μας, καλούμε την κ. Γκάγκα να επισκεφθεί πρώτα ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ, ώστε να πάψει να πέφτει από τα σύννεφα με τις τραγικές ελλείψεις που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας της συνειδητής απαξίωσης, που η ίδια και η κυβέρνησή της σκοπίμως επιβάλλουν» απάντησε με ανακοίνωσή του η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 που καταλήγει ως εξής:

«Όσον αφορά τις απειλές κατά των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, τονίζουμε πως είναι το Υπουργείο, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, οι βασικοί υπαίτιοι της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της μη ενίσχυσής του, ακόμα και εν καιρώ πανδημίας προς χάριν των ιδιωτών με αποτέλεσμα 20000 θανάτους εκτός ΜΕΘ, και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με τεράστιο προσωπικό κόστος και αυτοθυσία κράτησαν και κρατούν το ΕΣΥ όρθιο! Στο ΜέΡΑ25 παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό όλων των εργαζόμενων του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους οποίους μόνο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη τρέφει η κοινωνία των πολιτών εν αντιθέσει με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα