ΑΘΗΝΑ
11:04
|
18.05.2024
Αφορμή για μέτρα, όπως η θωράκιση των στάσεων λεωφορείων, και η αύξηση αστυνομικών περιπολιών δίνουν οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενισχύσεις στις υποδομές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείων ώστε να αντέχουν περισσότερο σε πιθανές βομβιστικές επιθέσεις, συχνότερες περιπολίες αστυνομικών και πρακτόρων των υπηρεσιών «εσωτερικής ασφάλειας» στους δρόμους της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, προβλέπει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης βίας που τροφοδοτείται από την αυταρχική πολιτική που ασκεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

ΣΑΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο των μέτρων αυξημένης ασφάλειας προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη 150 έως 200 στρατιωτών που σήμερα υπηρετούν σε μονάδες κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν αποκλείονται επίσης και συλλήψεις ή τυχαίες έρευνες σε «υπόπτους» τις επόμενες βδομάδες ενόψει της νηστείας του Ραμαζανιού που ξεκινά φέτος στις 22 Μαρτίου.

«Η κυβέρνηση εργάζεται νυχθημερόν για να αποκαταστήσει την αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες του Ισραήλ» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Νετανιάχου προκαλώντας την ικανοποίηση του δημάρχου της κατεχόμενης πόλης, Μοσέ Λιόν, που είχε καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «άμεσα μέτρα» ενίσχυσης της ασφάλειας.

Η τελευταία αφορμή που δόθηκε για το σχέδιο «θωράκισης» των περίπου 1000 στάσεων λεωφορείων της Ιερουσαλήμ ήταν επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, όταν έπεσε αυτοκίνητο Άραβα πολίτη του Ισραήλ κοντά στην διασταύρωση Ραμότ της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αδελφάκια έξι και οκτώ ετών και ένας 20χρονος σπουδαστής εβραϊκής ιερατικής σχολής.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα συλλυπήθηκαν σήμερα τη μητέρα των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν μετά την επίθεση σε στάση λεωφορείου στις 10 Φεβρουαρίου.

Το σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού που προβλέπει και άλλα μέτρα ενίσχυσης της «ασφάλειας» στους δρόμους της Ιερουσαλήμ θεωρείται «ηπιότερο» από την πρόταση του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ για «προληπτικές» συλλήψεις Αράβων Ισραηλινών πολιτών και κλιμάκωση της βίας των αρχών στο πλαίσιο τακτικής «επίθεση και όχι άμυνα κατά τρομοκρατών που επιτίθενται σε Εβραίους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ώστε οι πολιτικές του να φαντάζουν ηπιότερες μπροστά στις προκλητικές κινήσεις και δηλώσεις του τελευταίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα