ΑΘΗΝΑ
14:01
|
06.05.2024
Ο φρικτός εφιάλτης που ζούσαν για χρόνια δύο αδέλφια από τους γονείς και τους «φίλους» της οικογένειας θα αναβιώσει σε αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας αποφάσισε σήμερα με βούλευμά του να παραπέμψει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου 10 κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα Πετράλωνα επί σειρά ετών ως το 2016.

Οι δικαστές διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη για βαριές κατηγορίες του πατέρα των παιδιών, του θείου τους, αδελφού του πατέρα, της τότε συντρόφου του πατέρα , αλλά και φίλων και υπαλλήλων του πατέρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι δέκα κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, ανά περίπτωση, για κατηγορίες που αφορούν βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους μικρότερους των δεκατεσσάρων ετών και κατάχρησης ανηλίκου,, πράξεις που φέρονται να έχουν τελέσει από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη το 2018 μετά από προσφυγή των ,ενήλικων σήμερα, δύο μεγαλύτερων παιδιών οικογένειας από τα Πετράλωνα τα οποία κατήγγειλαν στις Αρχές τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και προώθηση τους από τον ίδιο και σε άλλους ενήλικες.

Η καταγγελία των παιδιών είχε αποτελέσει αφορμή για εισαγγελική έρευνα.

Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε ανακριτή ενώ τα δύο παιδιά είχαν καταγγείλει πως σε γνώση όσων είχαν υποστεί από τον πατέρα , ήταν και η μητέρα τους.

Αποκάλυψη του εφιάλτη το 2018

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές το 2018, όταν δύο αδέλφια, ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι, κατήγγειλαν τον πατέρα τους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Η μήνυση έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τον εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία.

Πετράλωνα – Βιασμός ανηλίκων / Ο πατέρας διοργάνωνε «πάρτι βιασμών» - Η  μητέρα γνώριζε - Σοκάρει η δικηγόρος των παιδιών | Αυγή

Τα παιδιά βοήθησε ένας εκπαιδευτικός, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τους βιασμούς το αγόρι.

Στη μήνυση αναφερόταν ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2012, όταν δηλαδή το αγόρι ήταν 7 και το κορίτσι 12 ετών. Στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι φιλικά πρόσωπα και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν.

Κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ταυτοποιηθεί και είχαν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα