ΑΘΗΝΑ
05:06
|
20.04.2024
«Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας έξω από τη δικαστική αίθουσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία δύσκολη και πολύωρη διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται ότι θα έχει σήμερα μπροστά του ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης της κατηγορουμένης για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο πατέρας των τριών παιδιών που σύμφωνα με την Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν στον θάνατο από τα χέρια της μητέρας τους, θα συνεχίσει σήμερα την κατάθεση που ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου στο δικαστήριο, με την διαδικασία να προχωρά με την εξέταση του από τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε το κατηγορητήριο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει καταρρεύσει, προσερχόμενος στο δικαστήριο. Μάλιστα όπως ανέφερε, αν ο ισχυρισμός του Μάνου Δασκαλάκη για απιστία της Πισπιρίγκου είναι πραγματικός τότε καταρρέει το κίνητρο που καταλογίζει το βούλευμα στην κατηγορούμενη.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε ακόμα ότι ο «θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας που υποστηρίζει την κατηγορία. Να περιμένετε τις ερωτήσεις και νομίζω έχει ενδιαφέρον. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους. Δεν μιλάω για την κατηγορία αλλά για τη δικονομική συμπεριφορά. Αυτό είναι δικαίωμα του δικαστηρίου όταν κάποιος καταθέτει πράγματα που δεν είναι αληθινά.

Είναι και δικαίωμα του ανθρώπου που βλάπτεται από τέτοιες συμπεριφορές. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η κατάρρευση ενός συστήματος που αρχίζει σήμερα, κατάφερε να καταργήσει και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης που έχει ορισμένες σταθερές που εμπιστεύεται επιστήμονες με ειδικές γνώσεις και ανάλογα με το περιεχόμενο των τοποθετήσεων των επιστημόνων διατυπώνονται κατηγορίες», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο ότι «την στήριξα την κατηγορούμενη ως όφειλα μέχρι που συνελήφθη» καθώς δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο, όπως ανέφερε, που να τον κάνει να αμφιβάλει για την μητέρα των παιδιών του. Είπε επίσης πως εκ των υστέρων δίνει άλλη ερμηνεία σε γεγονότα και πλέον στηρίζοντας τις παραδοχές του κατηγορητηρίου συνδέει τα περιστατικά που εμφάνιζαν τα παιδιά, με κρίσεις στην σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο χαμός της Τζωρτζίνας σχετίζεται άμεσα με την απόφαση του να φύγει για ακόμη μία φορά από το σπίτι όπου είχε επιστρέψει όταν η 9χρονη έμεινε καθολικά ανάπηρη μετά από επεισόδιο ανακοπής που υπέστη στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη η άρνηση του να δεχθεί την πρόταση της 34χρονης να «τα βρουν» και αντίστοιχα η δική της άρνηση να δεχθεί ότι η επιστροφή του αφορούσε αποκλειστικά στην κατάσταση του παιδιού, ήταν αυτή που οδήγησε το κοριτσάκι ξανά, στο Νοσοκομείο και εν συνεχεία στην απώλεια του. «Το έκανε για να με τιμωρήσει» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, δίνοντας αφορμή στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου να δηλώσει πως με αυτήν την εκδοχή , ο Μάνος Δασκαλάκης «κονιορτοποίησε το κατηγορητήριο».

Ο 31χρονος πατέρας αναμένεται πως σήμερα θα ερωτηθεί για όλα και φέρεται να είναι προετοιμασμένος για την «μάχη» ουσίας αλλά και εντυπώσεων στην οποία θα κληθεί όχι μόνο να επαναλάβει εκείνα που έχει σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της άλλοτε συζύγου του, αλλά και σε εκείνα που θα θελήσει να αναδείξει ο κ. Κούγιας ο οποίος εξαρχής έχει αμφισβητήσει τα πάντα δηλώνοντας πως η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι μία «δικαστική πλάνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα