ΑΘΗΝΑ
01:02
|
02.05.2024
Η ακρόπολη των Ίνκας είχε κλείσει προσωρινά λόγω των εκτεταμένων πολιτικών αναταραχών στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακρόπολη των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Αμερικής, άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες στο Περού την Τετάρτη μετά από αρκετές εβδομάδες κλεισίματος λόγω εσωτερικών αναταραχών.

Οι διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από την ανατροπή και τη φυλάκιση του πρώην προέδρου του Περού Πέδρο Καστίγιο τον Δεκέμβριο άφησαν ταξιδιώτες εγκλωβισμένους στις Άνδεις και οδήγησαν τις αρχές να εκκενώσουν το Μάτσου Πίτσου και να σταματήσουν τα τρένα που κινούνται μεταξύ της τοποθεσίας και της πόλης Κούσκο.

Αν και οι διαδηλώσεις και οι αποκλεισμοί δρόμων, που έχουν επικεντρωθεί στο νότιο Περού, συνεχίζονται, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί σχετική ηρεμία.

Η επαναλειτουργία ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων, των αρχών και των ηγετών της κοινότητας για την εγγύηση της ασφάλειας στον χώρο και των υπηρεσιών μεταφοράς.

Για τους επισκέπτες από την Αργεντινή στις καλοκαιρινές τους διακοπές η χρονική στιγμή της επαναλειτουργίας είναι μεγάλη τύχη.

«Τα είχαμε όλα οργανωμένα», είπε μια γυναίκα στο χώρο, η οποία δεν έδωσε το όνομά της. «Ανησυχούσαμε πραγματικά ότι δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε. Φτάσαμε στο Κούσκο στις 13 Φεβρουαρίου και άνοιξαν στις 15 Φεβρουαρίου. Ήταν μια ωραία έκπληξη».

Η ορεινή ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου χτίστηκε τον 15ο αιώνα, πιθανώς για έναν αυτοκράτορα των Ίνκας. Εγκαταλείφθηκε περίπου την εποχή της ισπανικής κατάκτησης και ανακαλύφθηκε ξανά το 1911 από τον Αμερικανό εξερευνητή Χάιραμ Μπίνγκαμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα