ΑΘΗΝΑ
07:09
|
06.05.2024
Η πυρκαγιά μαίνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το πάρκο της  Walt Disney ενώ οι μαύροι καπνοί προκαλούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία αληθινή κόλαση φωτιάς πασχίζουν να σβήσουν από νωρίς απόψε πάνω από 80 πυροσβέστες στο Κίσιμε της Φλοριντα των ΗΠΑ μετά την εκδήλωση ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε φυτώριο και μία τεράστια αποθήκη λιπασμάτων, χημικών και πλαστικών που καλύπτει έκταση 20 στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το πάρκο διασκέδασης της  Walt Disney ενώ οι μαύροι καπνοί και οι αναθυμιάσεις προκαλούν αποπνικτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Η αιτία της τεράστιας πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.00 το πρωί (τοπική ώρα) πίσω από το φυτώριο «Nursery Supplies Inc.» όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σειρά από παλέτες με πλαστικά που στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην αποθήκη έκτασης 20 στρεμμάτων.

Την ώρα εκείνη δε βρίσκονταν άνθρωποι στις εγκαταστάσεις οπότε δεν σημειώθηκαν ούτε τραυματισμοί, ούτε θύματα.

Μάχη με τις φλόγες, που φούντωσαν μετά από αλυσίδα εκρήξεων σε μεγάλη δεξαμενή με προπάνιο, δίνουν πάνω από 80 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής ανακοίνωσαν πως κάνουν ελέγχους για να διαπιστώσουν πόσο έχει επιβαρυνθεί με επικίνδυνα, τοξικά χημικά η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή και προς το παρόν συμβούλεψαν τους κατοίκους με αναπνευστικά προβλήματα να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους με σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες.

Είναι το τέταρτο συμβάν ατυχήματος με επικίνδυνα χημικά που σημειώνεται τις τελευταίες λίγες βδομάδες στις ΗΠΑ μετά τον εφιαλτικό εκτροχιασμό δεκάδων βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας της εταιρίας Norfolk Southern στις αρχές Φεβρουαρίου στο Οχάιο, τον εκτροχιασμό νέας εμπορικής αμαξοστοιχίας με χημικά σήμερα κοντά στο Βαν Μπιούρεν του Μίσιγκαν και την ανατροπή μεγάλης νταλίκας με νιτρικό οξύ στην Αριζόνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα