ΑΘΗΝΑ
22:11
|
03.05.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε τέσσερα βασικά μέτρα, αποχωρώντας στο τέλος εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μέτρα για «πιο ασφαλείς ουρανούς» με αφορμή τις πρόσφατες καταρρίψεις ιπτάμενων αντικειμένων απροσδιόριστης ταυτότητας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε πως:

  • Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο τρόπο καταγραφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων αντικειμένων στον εναέριο χώρο τους με ένα σύστημα στο οποίο θα έχουν πρόσβαση σε καλά ενημερωμένα στοιχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν μέτρα για την βελτίωση της δυνατότητας ανίχνευσης μη επανδρωμένων αντικειμένων.
  • Θα επικαιροποιηθούν οι κανονισμοί για την απογείωση και πτήση μη επανδρωμένων αντικειμένων πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ηγηθεί μίας προσπάθειας για «θέσπιση κοινών διεθνών κανόνων σε έναν τομέα που δεν έχει ως τώρα ρυθμιστεί».

Με τον παραπάνω τρόπο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα πετύχουν «πιο ασφαλείς ουρανούς για τους ταξιδιώτες αεροπορικών εταιριών, για τον στρατό, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους στο έδαφος».

Μετά την πρόσφατη κατάρριψη κινέζικου αερόπλοιου (ή μπαλονιού) από την Κίνα στις αρχές του μήνα, ο Μπάντειν είπε πως θα συνομιλήσει για το θέμα με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, τον κατάλληλο χρόνο. Διαβεβαίωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ «δεν αναζητούν σύγκρουση αλλά ανταγωνισμό με την Κίνα».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος στο τέλος ενοχλήθηκε έντονα από ερωτήσεις δημοσιογράφου για το εάν η στάση του στην Κίνα επηρεάζεται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες συγγενικού του προσώπου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει λέγοντας τη φράση: «΅Παράτα μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα