ΑΘΗΝΑ
03:40
|
04.05.2024
«Είναι σημαντικό για εμάς να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής και να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας», είπε ο αρμόδιος υφυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ρωσική κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε την πώληση των εργοστασίων της σουηδικής εταιρείας επίπλων ΙΚΕΑ στη Ρωσία σε δύο ντόπιους αγοραστές, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Βίκτορ Γεβτούχοφ, στην εφημερίδα Izvestia.

Τα τρία εργοστάσια θα εξαγοραστούν από την ρωσική κατασκευάστρια πάγκων κουζίνας Slotex και την εταιρεία παραγωγής ξυλείας Luzales, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Οι εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα παραγόμενα προϊόντα θα πωλούνται από ρωσικά καταστήματα λιανικής.

«Είναι σημαντικό για εμάς να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής και να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας», είπε ο Γιεβτούχοφ στο μέσο ενημέρωσης. «Οι νέοι ιδιοκτήτες, εάν χρειαστεί, μπορούν να βασιστούν σε όλα τα πιθανά μέτρα κρατικής στήριξης», είπε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ιδιοκτήτης της επωνυμίας Inter IKEA Group δήλωσε πως «αυτή η διαδικασία είναι μεταξύ των αρχών και των εταιρειών που υποβάλλουν αίτηση». «Έχουμε συμφωνήσει με τους πιθανούς αγοραστές να μην κοινοποιήσουμε καμία λεπτομέρεια σχετικά με αυτούς και την ακεραιότητα της διαδικασίας πώλησης», δήλωσε η εταιρεία.

Η Ρωσία ήταν η δέκατη μεγαλύτερη αγορά για την ΙΚΕΑ κατά τη διάρκεια του έτους έως τον Αύγουστο του 2021. Για εκείνο το 12μηνο, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 4% των συνολικών λιανικών πωλήσεων της εταιρείας.

Τον Μάρτιο, η κατασκευάστρια επίπλων προσχώρησε σε μια σειρά διεθνών εταιρειών που σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία. Η εταιρεία είπε ότι θα πουλήσει εργοστάσια, θα κλείσει τα γραφεία και θα μειώσει το 15.000 ατόμων εργατικό δυναμικό της στη Ρωσία. Άνοιξε ξανά για ένα σύντομο ξεπούλημα προϊόντων μέσω διαδικτύου το περασμένο καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα