ΑΘΗΝΑ
21:28
|
06.05.2024
«Απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας», δέκα μελών του TKP, καταγγέλλει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που πραγματοποιούσαν δράσεις αλληλεγγύης και παρείχαν υγειονομική βοήθεια σε σεισμόπληκτους στην πόλη Οσμάνιε κοντά στα Άδαναα συνελήφθησαν από την αστυνομία καταγγέλλει το TKP κάνοντας λόγο για «εξωφρενική κατάχρηση εις βάρος της αλληλεγγύης».

«Το TKP ήταν παντού παρόν από την πρώτη μέρα του σεισμού και θα συνεχίσει να είναι. Οι φίλοι μας πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος,

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Οκάν Αλάι, 60-70 αστυνομικοί επέδραμαν στον χώρο που γίνονταν οι δράσεις αλληλεγγύης και προχώρησαν σε συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι βοήθεια μπορεί να παράσχει μόνο η AFAD (Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών), και ότι όποιες άλλες δράσεις παρουσιάζουν το κράτος ως ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες.

Καταγγέλλει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής καταγγέλλει την «απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στο Οσμάνιε (κοντά στα Άδανα) σε μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων κατά του Κέντρου Αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους, που έχει οργανώσει το ΚΚΤ».

«Με απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν να καταφέρουν πλήγμα στη γενναία πολυήμερη προσπάθεια των κομμουνιστών της Τουρκίας να συνδράμουν όσους επλήγησαν στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας».

«Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη χώρα μας να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους με το δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα