ΑΘΗΝΑ
23:20
|
24.04.2024
Χαρακτήρισε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης ως το «τελευταίο επεισόδιο της τραγωδίας του δημόσιου χώρου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως το «τελευταίο επεισόδιο της τραγωδίας των κοινών, της τραγωδίας του δημόσιου χώρου» χαρακτήρισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τη σχεδιασμένη ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με μέλη του Συλλόγου Πολιτών Κελλάριου Όρμου «Μικρό Έμβολο» στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στη Θεσσαλονίκη.

«Στο όνομα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έχει τον ρόλο της σε μια ευνομούμενη κοινωνία, καταπατείται τόσο πολύ ο δημόσιος χώρος που η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θα έχει ιδιώτες, δεν θα έχει χώρο να αναπνεύσουν οι Ελληνες πολίτες, δεν θα έχουν πρόσβαση στη θάλασσα όπως συμβαίνει στις αποικίες» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι ο χώρος του Πάρκου Σοφούλη στην Καλαμαριά, «υποτίθεται ότι ανήκει στην εθνική τράπεζα που έχει φαληρίσει 4 φορές τα τελευταία 13 χρόνια» .

«Σε συνεργασία αγαστή και ίσως και κρυφή με τον δήμο που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζημιώσει την εθνική τράπεζα με κάποια συμβολικά ποσά τουλάχιστον, τελικά αυτό εδώ θα γίνει κάποιο μαγαζί που θα ανήκει σε κάποιον ξένο και θα πνίξει την τοπική κοινωνία» είπε ο κ.Βαρουφάκης. «Είναι μια άλλη έκφανση», συνέχισε, «της λεηλασίας αυτού του τόπου επειδή είμαστε μια χρεοδουλοπαροικία, μια φυλακή χρέους, πτώχευσης και αναπαραγωγής της μεταφοράς πλούτου όχι μόνο από τους φτωχούς στους πλούσιους αλλά από τους Ελληνες στα νησιά Κέϊμαν». Πρόσθεσε τέλος, ότι για το θέμα το ΜέΡΑ25 έχει κάνει επερωτήσεις στη Βουλή έχοντας ως χρέος να μεταφέρει τη φωνή των κατοίκων και όχι για να καρπωθεί κομματικά οφέλη.

Για τον αγώνα του Συλλόγου Πολιτών Κελλάριου Όρμου «Μικρό Έμβολο», να παραμείνει αδόμητο το παραλιακό μέτωπο μίλησε από την πλευρά της το μέλος του ΔΣ Αναστασία Τσιτσιμπίκου. «Επιπλέον, αν χτιστεί αυτό», εξήγησε, «δεν θα υπάρχει μέρος κάπου να συγκεντρωθεί ο κόσμος σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, καθώς επειδή δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος, είναι μέρος καταφυγής σε περίπτωση σεισμού».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα