ΑΘΗΝΑ
11:11
|
17.05.2024
Ο Ζελένσκι δήλωσε πως το Ιράν «είναι κοινός εχθρός» επειδή «αποκάλυψε το κακό πρόσωπό του στην Ουκρανία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παροχή ισραηλινών «έξυπνων» συστημάτων προειδοποίησης σε αεράμυνα και ένα δάνειο 200 εκατομμυρίων για την ενίσχυση των ουκρανικών υποδομών σε υγεία και πρόνοια  με αντάλλαγμα την «αυξημένη συνεργασία» της Ουκρανίας κατά της Τεχεράνης σε διεθνείς φορείς συμφώνησαν απόψε Ουκρανοί αξιωματούχοι κατά τις συναντήσεις που είχαν από νωρίς με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως το Ιράν «είναι κοινός εχθρός» επειδή «αποκάλυψε το κακό πρόσωπό του στην Ουκρανία» υπονοώντας την παροχή ιρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία και τη χρήση τους στα θέατρα συγκρούσεων της Ουκρανίας.

Ανέφερε πως το Ισραήλ «ήταν πάντα ο σημαντικός εταίρος μας στη Μέση Ανατολή» και στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ανθρωπιστική βοήθεια που έδωσε ο ισραηλινός λαός στην Ουκρανία. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ζητήσει και άλλα πράγματα, όπως να αυξηθεί ο αριθμός των τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτικών που προωθούνται για νοσηλεία στο Ισραήλ και να επιτραπεί σε ακόμη 15.000 Ουκρανούς να πάρουν άδειες εργασίας.

Ο Κοέν από την πλευρά του ανέφερε πως θα επανέλθει μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες με μία λίστα «απτών μέτρων» συμπεριλαμβανομένων έργων σε ανοικοδόμηση και διαχείριση υδάτινων πόρων. Τόνισε επίσης στον Ζελένσκι (σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ) πως το Ισραήλ «υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

Ο Κοέν στο Μπάμπι Γιαρ

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών πριν τη συνάντηση με τον Ζελένσκι μετέβη στο Μπάμπι Γιαρ όπου μέσα σε μόλις δύο μέρες τον Σεπτέμβριο του 1941 δολοφονήθηκαν από Γερμανούς και Ουκρανούς ναζιστές πάνω από 31.000 Εβραίοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι» ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα