ΑΘΗΝΑ
03:10
|
05.10.2023
Η κατανάλωση σκύλων και γατών εξακολουθεί να είναι νόμιμη στο Βιετνάμ, ενώ για το περιστατικό δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Βιετνάμ ανακάλυψε περίπου 2.000 νεκρές γάτες που προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν στην παραδοσιακή ιατρική, έγινε σήμερα γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα πτώματα των αιλουροειδών ανακαλύφθηκαν χθες, Πέμπτη, σε σφαγείο της επαρχίας Ντονγκ Θαπ, στο δέλτα του Μεκόνγκ (νότιο Βιετνάμ), μαζί με άλλες 480 ζωντανές γάτες, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της επαρχίας. Με συνολικό βάρος τεσσάρων τόνων, τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί σε μια αίθουσα-ψυγείο, πριν μετατραπούν σε προϊόντα παραδοσιακής ιατρικής έπειτα από μια μακρά διαδικασία βρασμού, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μερικοί Βιετναμέζοι πιστεύουν πως ο ζωμός από οστά γάτας βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα και η οστεοπόρωση. Τα πτώματα των γατών καταστράφηκαν, ενώ οι γάτες που διασώθηκαν θα υποβληθούν σε υγεινομικούς ελέγχους.

Η κατανάλωση σκύλων και γατών εξακολουθεί να είναι νόμιμη στο Βιετνάμ και πολυάριθμα εστιατόρια της χώρας προσφέρουν κρέας αυτών των ζώων, όμως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο εμπόριο αυτό οφείλουν να έχουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν την προέλευση των ζώων. Το σφαγείο της Ντονγκ Θαπ δεν είχε έγγραφα που να επιτρέπουν τη σφαγή των ζώων και να αναφέρουν την προέλευσή τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Four Pows International, έως ένα εκατομμύριο γάτες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα αυτού του εμπορίου στο Βιετνάμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα