ΑΘΗΝΑ
11:20
|
07.05.2024
«Εργαλείο για την παράνομη εχθρική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Πιονγκγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «άνευ προηγουμένου επίμονες και ισχυρές αντιδράσεις» προειδοποιεί η Πιονγκγιάνγκ, εάν η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στις προγραμματισμένες για τις επόμενες εβδομάδες στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ανακοινώσει, αναφέρουντοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας εξέδωσε την προειδοποίηση, σήμερα Παρασκευή, πριν από τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας» και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι έχει ήδη πυροδοτήσει εντάσεις με τις προηγούμενες ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν μαχητικά Stealth και ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό BI-B πιθανά εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα.

«Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εφαρμόσουν το ήδη ανακοινωθέν σχέδιό τους για στρατιωτικές ασκήσεις… θα αντιμετωπίσουν πρωτοφανώς επίμονες και ισχυρές αντιδράσεις», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο τον εκπρόσωπο, ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για προετοιμασία εισβολής στη Βόρεια Κορέα.

Περιγράφοντας τις ασκήσεις ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας ως «επικίνδυνη προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα μακροπρόθεσμο στρατιωτικό πλεονέκτημα» έναντι της Βόρειας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος προέβλεψε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο «θα βυθιστεί ξανά στη δίνη της κλιμάκωσης της έντασης».

«Αν είναι η επιλογή των ΗΠΑ να κάνουν επίδειξη δύναμης και να αντιμετωπίσουν τα πάντα με βάση την ισχύ, το ίδιο ισχύει και για την επιλογή της Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», αναφέρεται σε δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι θα επικεντρώσει όλη της την προσοχή, φέτος, στη δική της ανάπτυξη και στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και δεν θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ενέργειες, εκτός από τον τακτικό σχεδιασμό για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της ως κυρίαρχη χώρα.

Τέλος, η Πιονγκγιάνγκ, επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς το «εργαλείο για την παράνομη εχθρική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα