ΑΘΗΝΑ
08:59
|
17.05.2024
Πέθανε σήμερα σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ μετά από αιφνιδιαστικό πρόβλημα υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 69 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμος Ιωαννίνων είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά σε σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για «απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού».

Ο Καθηγητής Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Εργάστηκε στο Institute of Lipids and Atherosclerosis Research, Sheba Medical Center , Tel Hashomer, Sackler School of Medicine του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ , Ισραήλ (1993-1994).

Διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Ήταν επίσης υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας στα οποία παρακολουθείται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και παχυσαρκία.

Ήταν επίσης, πρόεδρος της «Οργανωτικής Επιτροπής του Satellite Meeting on Secondary Dyslipidemias of the European Atherosclerosis Society» (EAS) το 1999.

Εδώ και 17 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, έλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

Τον Ιούνιο του 2019 είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ιωαννίνων με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα