ΑΘΗΝΑ
09:38
|
17.05.2024
Η μητέρα του κοριτσιού αδυνατεί να πιστέψει πως το παιδί της χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες και θεωρεί πως έπεσε θύμα ρατσισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έριξε φως στο μυστήριο θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 2,5 ετών, νιγηριανής καταγωγής, η ολοκλήρωση της νεκροψίας και νεκροτομής, ώρες αφότου βρέθηκε νεκρό νωρίτερα, σήμερα το πρωί, στο δημοτικό βρεφοκομείο του δήμου Θεσσαλονίκης, «Άγιος Στυλιανός».

Η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως τώρα αναμένουν στοιχεία για την αιτία του θανάτου του κοριτσιού από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Η μητέρα του κοριτσιού είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και κατήγγειλε μιλώντας σε δημοσιογράφους ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το θάνατο του παιδιού της, λέγοντας:

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά. Την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε».

Όπως τόνισε, από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα που την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

Η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι η πελάτισσά της θα έπαιρνε πίσω το παιδί της καθώς είχε αρθεί η εισαγγελική εντολή που την εμπόδιζε να έχει την φροντίδα και την επιμέλειά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κοριτσάκι με εισαγγελική παρέμβαση είχε απομακρυνθεί πριν από δύο χρόνια από την οικογένειά του επειδή κρίθηκε «ακατάλληλη».

Χτες, μεταφέρθηκε στο βρεφοκομείο εσπευσμένα με λοίμωξη του αναπνευστικού, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στις αμυγδαλές.

Μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση,ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα