ΑΘΗΝΑ
10:53
|
19.04.2024
Ο Βορόντσοφ είπε ότι «αυτή η προκλητική χρήση πολιτικών δορυφόρων είναι αμφισβητήσιμη βάσει της Συνθήκης [του 1967] για το Διάστημα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατήγγειλε σήμερα τις ΗΠΑ πως εξοπλίζουν το διάστημα χρησιμοποιώντας πολιτικά διαστημικά μέσα για στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι παρατηρήσεις του αναπληρωτή διευθυντή έρχονται σε απάντηση στην ανακοίνωση του έργου «Μόνιμη επιτήρηση της Συμμαχίας από το Διάστημα» [«Alliance Persistent Surveillance from Space» (APSS)] του ΝΑΤΟ, στο οποίο θα συμμετέχουν και εμπορικοί δορυφόροι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Τετάρτη ότι μια τέτοια κίνηση θα «βελτίωνε τις πληροφορίες και την επιτήρησή μας».

Ο Βορόντσοφ θεώρησε τη δράση «μια μορφή συμμετοχής σε [συγκρούσεις] μέσω πληρεξουσίου». Ο αξιωματούχος είπε ότι «αυτή η προκλητική χρήση πολιτικών δορυφόρων είναι αμφισβητήσιμη βάσει της Συνθήκης [του 1967] για το Διάστημα».

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο ρωσικό κοινοβούλιο, ο αναπληρωτής διευθυντής είπε ότι πολιτικά διαστημικά μέσα εκτίθενται έτσι σε πιθανή επίθεση. Οι «οιονεί μη στρατιωτικές διαστημικές υποδομές» θα μπορούσαν να υποστούν «αντίποινα», είπε ο Βορόντσοφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα