ΑΘΗΝΑ
20:50
|
04.05.2024
Βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό που μετέφερε περίπου 40 μετανάστες «κρυμμένους κάτω από μεταφερόμενη ξυλεία, συγκεκριμένα δεμάτια κλαδιά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έζησαν τελικά το όνειρο για μία λίγο καλύτερη ζωή οι 18 μετανάστες (οι περισσότεροι από το Αφγανιστάν) που βρέθηκαν νεκροί, πιθανώς από το κρύο και τις κακουχίες, σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στο χωριό Λοκόρσκο, κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όχημα μετέφερε παράνομα περίπου 40 μετανάστες συνολικά, «κρυμμένους κάτω από μεταφερόμενη ξυλεία, συγκεκριμένα δεμάτια κλαδιά».

Η αιτία του θανάτου τους είναι επί του παρόντος άγνωστη, αλλά η εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος έχει αποκλειστεί.

Οι επιζήσαντες επιβαίνοντες στο όχημα που είχαν τραυματιστεί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους για την παρουσία ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού κοντά στο χωριό Λοκόρσκο, 20 χλμ. από τη Σόφια. Οι διακινητές, που τράπηκαν σε φυγή, αναζητούνται, διευκρίνισε το υπουργείο.

Πύλη εισόδου μεταναστών και η Βουλγαρία

Πύλη εισόδου στην ΕΕ έχει γίνει από το 2015 και η Βουλγαρία, που ειδικά τον τελευταίο μήνα διαπιστώνει αυξημένη ροή της  παράτυπης μετανάστευσης στο έδαφός της, παρά το τείχος από συρματόπλεγμα μήκους 234 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία.

Η τραγωδία των 18 μεταναστών που πέθαναν μέσα στο φορτηγό θυμίζει εκείνη του 2019, όταν βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο στο Λονδίνο νεκροί 39 Βιετναμέζοι παράτυποι μετανάστες.

Η Αυστρία είχε πληγεί από παρόμοια τραγωδία το 2019. Η αστυνομία είχε βρει ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό-ψυγείο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, στο Πάρντορφ, κοντά στα ουγγρικά σύνορα, μέσα στο οποίο υπήρχαν 71 πτώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα