ΑΘΗΝΑ
00:48
|
02.05.2024
Ο 67χρονος ηθοποιός είχε διαγνωστεί με αφασία την περασμένη άνοιξη. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την υποκριτική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, ανακοίνωσε η οικογένειά του σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι είναι μια κάποια «ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

Ο 67χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με αφασία – η οποία προκαλεί δυσκολίες στην ομιλία – την περασμένη άνοιξη. Η διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού είναι πλέον πιο συγκεκριμένη διάγνωση, πρόσθεσε η οικογένειά του. Εξέφρασε επίσης τη «βαθιά της ευγνωμοσύνη για την απίστευτη έκρηξη αγάπης» προς τον Μπρους Γουίλις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του Αμερικανού ηθοποιού, η μετωποκροταφική άνοια είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας σε άτομα κάτω των 60 ετών. «Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», ανέφεραν.

Οι πρώτες επιτυχίες για τον Μπρους Γουίλις ήρθαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, όταν πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια» (Moonlighting) δίπλα στην Σίμπιλ Σέπερντ αλλά και σε ταινίες οι: Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon και Pulp Fiction.

Έχει υπάρξει υποψήφιος για πέντε Χρυσές Σφαίρες -κερδίζοντας μία για το Moonlighting- και τρία Emmy, κερδίζοντας τα δύο εξ αυτών.

Από το 2022 η οικογένειά του είχε ανακοινώσει ότι ο Γουίλις θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση και την υποκριτική, καθώς η αφασία επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες.

View this post on Instagram

A post shared by Rumer Glenn Willis (@rumerwillis)

Σήμερα ελπίζουν όλη αυτή η προσοχή των μέσων ενημέρωσης να ευαισθητοποιηθεί τον κόσμο για την κατάσταση του ηθοποιού. «Ο Μπρους πάντα πίστευε στη χρήση της φωνής του στον κόσμο για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», σημείωσαν οι οικείοι του ηθοποιού και πρόσθεσαν: «Ο Μπρους πίστευε πάντα στο να χρησιμοποιεί τη φωνή του ώστε να βοηθάει τους άλλους και να ευαισθητοποιεί για σημαντικά θέματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Ξέρουμε μέσα από την καρδιά μας ότι -αν μπορούσε σήμερα- θα ήθελε να ανταποκριθεί προσελκύοντας την παγκόσμια προσοχή με όσους επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και το πώς επηρεάζει τόσο πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

Η δήλωση υπογράφηκε από μέλη της οικογένειας του Γουίλς, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Έμα Χέμινγκ -με την οποία έχει δύο κόρες- και της πρώην συζύγου του Ντέμι Μουρ, με την οποία έχει αποκτήσει τρεις κόρες.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρία Σράιβερ, εξέχουσα ακτιβίστρια υπέρ της περίθαλψης και της έρευνας για τις εγκεφαλικές διαταραχές, έγραψε στο Twitter: «Η καρδιά μου συμπάσχει με τον Μπρους Γουίλις και την οικογένειά του, που έριξε το απαραίτητο φως σε αυτή την ασθένεια».

«Όταν οι άνθρωποι βγαίνουν μπροστά, αυτό βοηθάει όλους μας. Όταν οι άνθρωποι παίρνουν διάγνωση είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και για τους περισσότερους μια ανακούφιση να παίρνουν μια διάγνωση» πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Ο Άαρον Πολ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δράμα Breaking Bad, είπε ότι ο Γουίλις ήταν «ένας τέτοιος θρύλος», προσθέτοντας: «Σε αγαπώ τόσο πολύ φίλε μου»!

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Κουίν Λατίφα έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram: «Ο Θεός να σε ευλογεί αδελφέ μου, σε αγαπάμε!!! Όλα τα καλύτερα. Ευχαριστούμε εσένα και την οικογένειά σου για όλη την ψυχαγωγία!!!».

Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, έγραψε απλώς: «Στέλνω αγάπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα