ΑΘΗΝΑ
16:55
|
01.05.2024
Απεργία και πορεία σήμερα, μεγάλη συναυλία στο υπό κατάληψη θέατρο Ρεξ τη Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανά στους δρόμους σήμερα ο κόσμος του πολιτισμού, καθώς μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, τα σωματεία των καλλιτεχνών αποφάσισαν προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στο προεδρικό διάταγμα που απαξιώνει τα πτυχία των σχολών παραστατικών τεχνών.

Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί. Θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 και θα ακολουθήσει πορεία ως το Σύνταγμα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο υπό κατάληψη θεάτρο Ρεξ, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους: Γ. Νταλάρας, Μ. Πασχαλίδης, Ν. Μποφίλιου, Τ. Τσανακλίδου, Ρ. Αντωνοπούλου, Μ. Φάμμελος, Π. Θαλασσινός, Φ. Βελεσιώτου, Γ. Μεράντζας, Ελ. Ζουγανέλη, Στ. Δρογώσης, Kollectiva, Magic de spell, Υπεραστικοί, Δ. Τσακνής κ.ά. 

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των καλλιτεχνών εξέδωσαν και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απαιτούν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αντί να κλείνει την πύλη του Ραδιομεγάρου και μάλιστα με αστυνομική παρουσία, να ανοίξει τα μικρόφωνα. Να δώσει βήμα στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας που βρίσκεται σε πρωτοφανή κινητοποίηση λόγω του άδικου προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των σχολών των παραστατικών τεχνών με απολυτήριο Λυκείου. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να τους δώσει χώρο και χρόνο προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία για τις θέσεις τους.

Δεν ξεχνάμε την έμπρακτη στήριξη που μας παρείχαν όταν η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου έριξε μαύρο στην ΕΡΤ.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει επίσης η FIA, η FERA, το Εθνικό Γαλλικό Συνδικάτο Καλλιτεχνών SFA και η Γενική Εργατική Συνομοσπονδία της Γαλλίας CGT καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα