ΑΘΗΝΑ
05:20
|
17.05.2024
Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως θα δεχθεί συλλυπητήρια στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων και πως επιθυμεί αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές υπέρ της συναγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου, θα γίνει η κηδεία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως θα δεχθεί συλλυπητήρια στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων και πως επιθυμεί αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές υπέρ της συναγωγής.

Νωρίτερα ο δήμος Ιωαννιτών ακύρωσε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί για τα Ελευθέρια της πόλης.

Ο εκλιπών ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα και είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2019 στα Ιωάννινα με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ

Ψήφισμα εξέδωσε απόψε εκτάκτως το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του β’ αντιπροέδρου του, προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και δημάρχου Ιωαννιτών.

«Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ένας διανοούμενος με πλούτο γνώσης, που ξεπερνά τα όρια της ιατρικής επιστήμης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιβλιογραφία που αφορούσε στο Ολοκαύτωμα. Ένας άνθρωπος που υπερασπιζόταν με πάθος τις αρχές της Δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», τονίζεται στο ψήφισμα του ΚΙΣΕ.

Στην πολυσχιδή προσωπικότητα του εκλιπόντα, τη δράση και την πολυετή προσφορά του στην πόλη του, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το ΚΙΣΕ και τον Ελληνικό Εβραϊσμό που με αφοσίωση και αυταπάρνηση υπηρέτησε, αναφέρθηκε στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΚΙΣΕ ο πρόεδρός του, επισημαίνοντας πως ο Μωυσής Ελισάφ «υπηρέτησε την Ιατρική επιστήμη συγγράφοντας εκατοντάδες επιστημονικά συγγράμματα και διδάσκοντας χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέχοντας ανιδιοτελώς την ιατρική του υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο που την είχε ανάγκη».

«Οι δημότες της πόλης των Ιωαννίνων, τον τίμησαν με τη ψήφο τους εκλέγοντάς τον ως Δήμαρχο. Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ο πρώτος Έλληνας Εβραίος που εκλέχθηκε ως Δήμαρχος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα