ΑΘΗΝΑ
00:32
|
07.05.2024
Δώδεκα τσιτάχ από τη Νότια Αφρική μεταφέρθηκαν στην Ινδία ως μέρος μιας συμφωνίας για την εισαγωγή δεκάδων θηλαστικών εκεί την επόμενη δεκαετία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δώδεκα τσιτάχ από τη Νότια Αφρική μεταφέρθηκαν στην Ινδία ως μέρος μιας συμφωνίας για την εισαγωγή δεκάδων θηλαστικών εκεί την επόμενη δεκαετία, αναφέρει το BBC.

Τα ασιατικά τσιτάχ εξαφανίστηκαν στην Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του 1940 λόγω υπερβολικού κυνηγιού και απώλειας οικοτόπου.

Το 2020 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε ότι τα αφρικανικά τσιτάχ, ένα διαφορετικό υποείδος, θα μπορούσαν να εισαχθούν στη χώρα σε μια «προσεκτικά επιλεγμένη τοποθεσία» σε πειραματική βάση.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία έχει αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες των κουτιών ζώων που φτάνουν «μετά από μια πτήση 10 ωρών από το Γιοχάνεσμπουργκ».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Εθνικό Πάρκο Kuno.

Αυτές οι μεγάλες γάτες θα ενταχθούν μαζί με άλλες οκτώ που παραλήφθηκαν από τη Ναμίμπια πέρυσι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ούταμ Σάρμα, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Kuno, είπε ότι οι μεγάλες γάτες θα τοποθετηθούν σε χώρους καραντίνας κατά την άφιξή τους.

Τα 12 τσιτάχ ζουν σε καραντίνα στη Νότια Αφρική από τον Ιούλιο.

Οι ειδικοί της άγριας ζωής έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις μεγάλες περιόδους καραντίνας στις οποίες υποβάλλονται τα τσιτάχ και λένε ότι θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

Ωστόσο, ο κ. Σάρμα είπε ότι όλες οι προετοιμασίες για την υποδοχή των μεγάλων γατών «είχαν ολοκληρωθεί».

Οι υποστηρικτές του έργου λένε ότι η επανεισαγωγή των τσιτάχ θα δημιουργήσει τοπικές οικονομίες και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων που υποστηρίζουν τις μεγάλες γάτες.

Αλλά ορισμένοι ανησυχούν ότι η μετεγκατάσταση των ζώων είναι πάντα γεμάτη κινδύνους και η απελευθέρωση των τσιτάχ σε ένα πάρκο μπορεί να τα βάλει σε κίνδυνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα