ΑΘΗΝΑ
20:38
|
15.05.2024
Η Κίνα συνεχίζει να ζητά ειρήνη και διάλογο σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης Γουάνγκ Γι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα «ούτε έμεινε άπραγη ούτε έριξε λάδι στη φωτιά» σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και συνεχίζει να ζητά ειρήνη και διάλογο, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης Γουάνγκ Γι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

«Προτείνω να αρχίσουν όλοι να σκέφτονται ήρεμα, ειδικά οι φίλοι στην Ευρώπη, για το τι είδους προσπάθειες μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Γουάνγκ, διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC).

Ο Γουάνγκ είπε επίσης ότι υπάρχουν «ορισμένες δυνάμεις που φαινομενικά δεν θέλουν οι διαπραγματεύσεις να επιτύχουν ή να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον αναφέρεται.

Η Κίνα θα παρουσιάσει τη θέση της για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία σε ένα έγγραφο που θα αναφέρει ότι η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή, είπε ο Γουάνγκ.

Ερωτηθείς να καθησυχάσει το κοινό ότι δεν είναι επικείμενη στρατιωτική κλιμάκωση στα στενά της Ταϊβάν, ο Γουάνγκ είπε ότι οι «δυνάμεις ανεξαρτησίας» της Ταϊβάν είναι ασυμβίβαστες με την ειρήνη.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι κυβερνούσε δημοκρατικά την Ταϊβάν ως δική της.

«Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη στα στενά της Ταϊβάν, πρέπει να αντιταχθούμε αποφασιστικά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και πρέπει να διατηρήσουμε αποφασιστικά την πολιτική της μίας Κίνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Οι «ειδικές σχέσεις» κάποια στιγμή τελειώνουν

76η Επέτειος Μνήμης της Νάκμπα: Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε 30 Δήμους

Ζαχάροβα: Η επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο μαρτυρά ανησυχία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα