ΑΘΗΝΑ
01:50
|
02.05.2024
Η Ρωσία επέπληξε σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του περί ήττας της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία επέπληξε σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του περί ήττας της Ρωσίας, λέγοντας ότι η Μόσχα εξακολουθεί να θυμάται την τύχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο για διττή διπλωματία με το Κρεμλίνο.
Ο Μακρόν δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ότι η Γαλλία επιθυμεί την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ποτέ δεν θέλησε την «συντριβή» της.
«Σχετικά με το ‘ποτέ’: Η Γαλλία δεν ξεκίνησε με τον Μακρόν και τα λείψανα του Ναπολέοντα, σεβαστά σε κρατικό επίπεδο, αναπαύονται στο κέντρο του Παρισιού. Η Γαλλία -και η Ρωσία- πρέπει να το καταλάβουν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Εν γένει ο Μακρόν είναι ανεκτίμητος», πρόσθεσε η ίδια, σημειώνοντας ότι τα σχόλια του Γάλλου προέδρου έδειξαν ότι η Δύση είχε εμπλακεί σε συζητήσεις για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία την ώρα που ο Μακρόν είχε επανειλημμένως ζητήσει συναντήσεις με την ρωσική ηγεσία.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πυροδοτήσουν την κρίση στην Ουκρανία με ισχυρισμούς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δαιμονοποιήσει τη Μόσχα και να υποδαυλίσει την κρίση στην Ουκρανία με ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δήλωσε την Κυριακή ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει το Reuters.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέληξε επισήμως στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατά τη διάρκεια της σχεδόν ενός έτους εισβολής της στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

«Θεωρούμε τέτοιους υπαινιγμούς ως μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ρωσίας στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που εξαπολύθηκε εναντίον μας», δήλωσε ο Πρέσβης Ανατόλι Αντόνοφ σε δήλωση στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram της Ρωσικής Πρεσβείας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκοπός τέτοιων επιθέσεων από την Ουάσιγκτον είναι να δικαιολογήσει τις δικές της ενέργειες για να τροφοδοτήσει την ουκρανική κρίση».

Οργανισμοί που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 30.000 περιστατικά εγκλημάτων πολέμου από την εισβολή, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ερευνούν τον βομβαρδισμό της πόλης Μπαχμούτ την Πέμπτη ως πιθανό έγκλημα πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα