ΑΘΗΝΑ
13:38
|
06.05.2024
Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση Rage Against the War Machine, στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές πρώην αξιωματούχοι Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν χώρα στην Ουάσιγκτον την Κυριακή, απαιτώντας από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο, να διαλύσουν το ΝΑΤΟ και να ενώσουν την Κίνα και τη Ρωσία στη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, μεταξύ άλλων.

Χίλιοι άνθρωποι παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση Rage Against the War Machine, στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές πρώην αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές. Οι πρώην γερουσιαστές Ρον Πολ και Ντένις Κουτσίνιτς, καθώς και η πρώην εκπρόσωπος Τούλσι Γκάμπαρντ, πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση, καλώντας για αντιπολεμική ενότητα.

«Βασικά μεταφερθήκαμε από το Αφγανιστάν στην Ουκρανία και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν», είπε στο Sputnik η Τάρα Ρίντ, πρώην βοηθός της Γερουσίας, συγγραφέας, ηθοποιός και παραγωγός του The Kim Iversen Show. «Ο εχθρός είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και ένα πολύ διεφθαρμένο καθεστώς, το καθεστώς Μπάιντεν».

Αν και οι επίσημες εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, φάνηκε ότι υπήρχαν μεταξύ 1.000 και 3.000 άνθρωποι εκεί.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Μνημείο του Λίνκολν και οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Οίκο για να παρουσιάσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν μια λίστα με δέκα αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της χρηματοδότησης για την Ουκρανία, των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία και της διάλυσης του ΝΑΤΟ.

Η συνταξιούχος Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαίρη Αν Ράιτ είπε στο Sputnik ότι ως αποτέλεσμα των πολέμων των ΗΠΑ, εκατομμύρια άνθρωποι είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται, τα σπίτια τους καταστρέφονται είτε είναι πρόσφυγες, τονίζοντας ότι είναι λάθος και ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να πιέσει τα μέλη του Κογκρέσου να πουν «όχι άλλα όπλα, αλλά διαπραγματεύσεις».

Ο Γκάρλαντ Νίξον, βετεράνος πολιτικός αναλυτής του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης που παρουσιάζει το The Critical Hour στο Radio Sputnik, και ο ανταποκριτής του Sputnik Γουάιτ Ριντ μίλησαν επίσης στη συγκέντρωση.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ήταν το θέμα των ομιλητών. «Το έθνος μας συνήθιζε να οδηγεί τον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα, αυτοκινήτων και πλοίων», δήλωσε ο Κουτσίνιτς, ο πρώην δήμαρχος του Κλίβελαντ, ο οποίος ήταν ένθερμος αντίπαλος του πολέμου στο Ιράκ ενώ ήταν στην εξουσία.

«Τώρα, οδηγούμε τον κόσμο στη δημιουργία εχθρών, μπερδεύοντας την άμυνα με την επίθεση. Οπλιζόμαστε μέχρι τα δόντια, ξοδεύοντας τρισεκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουμε μια επιθετική αυτοκρατορία μέσω της προώθησης του πολέμου. Αλλά οι πόλεμοι, αγαπητοί μου φίλοι, έχουν έρθει στο σπίτι».

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι θα μπορούσε να είχε επηρεάσει τη διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία εντός 24 ωρών μέσω διαπραγματεύσεων αν εξακολουθούσε να είναι πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος δεν θα είχε συμβεί αν ήταν ακόμα στη θέση του.

«Αν ήμουν πρόεδρος, ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αλλά ακόμη και τώρα, αν ήμουν πρόεδρος, θα μπορούσα να διαπραγματευτώ τον τερματισμό αυτού του φρικτού και ταχέως κλιμακούμενου πολέμου εντός 24 ωρών», δήλωσε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο Τραμπ κάλεσε την απόφαση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μεταφέρει 31 άρματα μάχης M1A1 Abrams στην Ουκρανία, επειδή πιστεύει ότι μπορεί να υποκινήσει την αντίδραση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα – προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλώνοντας Truth Social: “ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΚ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. Τελειώστε αυτόν τον τρελό πόλεμο ΤΩΡΑ. Τόσο εύκολο!”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα