ΑΘΗΝΑ
13:32
|
21.05.2024
«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό των καλλιτεχνών στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιείται από νωρίς το απόγευμα στο θέατρο Rex στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους.Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά» δήλωσε ο Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργο Νταλάρα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Τάνια Τσανακλίδου, Μακη Σεβιλογλου, με τους μουσικούς από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ. Επισκέφτηκε επίσης και το χώρο όπου τα συνδικάτα Αττικής συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ Ν. Σοφιανός, Γ. Πρωτούλης, Κ. Παρασκευάς, Θ. Χιώνης και Θ. Γκιώνης.

Την αποψινή μεγάλη συναυλία διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ), στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) απέναντι από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου «Ρεξ», με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, στο δικό της χαιρετισμό στην εκδήλωση τόνισε πως κάτω από το αίτημα, το δικαίωμα και την αλληλεγγύη, οι καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους όχι μόνον απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα, την απαξίωση και υποτίμηση των καλλιτεχνικών σπουδών, αλλά και με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται. «Σήμερα τραγουδάμε και χαιρετίζουμε το σύνολο της κοινωνίας κάτω απ’ την κοινή ανάγκη μιας εργασίας και μιας ζωής με δικαιώματα. Γιατί η τέχνη οφείλει να σε κάνει να σκέφτεσαι κι όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι, αρχίζεις και να διεκδικείς!» τόνισε η Μποφίλιου.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου τόνισε πως η αποψινή συναυλία γίνεται ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής όλων των καλλιτεχνών. Αναφέρθηκε και στην υπονόμευση της αισθητικής αγωγής στο 12χρονο δημόσιο σχολείο, επισημαίνοντας πως η μουσική εκπαίδευση στην Ελλάδα λειτουργεί μέσα από ένα σύστημα σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ένας νεκρός από αναταράξεις σε πτήση Boeing Λονδίνο-Σιγκαπούρη

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης τεκμαρτού εισοδήματος

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα