ΑΘΗΝΑ
06:16
|
07.05.2024
Ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε είπε ότι οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους απαγωγείς και ελπίζουν να απελευθερώσουν τους ομήρους «ζωντανούς και ασφαλείς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί ερευνητές, μεταξύ των οποίων ντόπιοι ακαδημαϊκοί και ένας Αυστραλός καθηγητής, πιάστηκαν όμηροι υπό την απειλή όπλου στην Παπούα Νέα Γουινέα. Η ομάδα βρισκόταν σε ένα ερευνητικό ταξίδι σε απομακρυσμένα υψίπεδα, όταν συνελήφθη από ένοπλους άνδρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Για την απελευθέρωσή τους ζητήθηκαν λύτρα, λένε αξιωματούχοι.

Ο πρωθυπουργός της Παπούας Νέας Γουινέας Τζέιμς Μαράπε είπε ότι οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους απαγωγείς και ελπίζουν να απελευθερώσουν τους ομήρους «ζωντανούς και ασφαλείς».

Δεν είναι σαφές ακριβώς πόσα άτομα παραμένουν υπό κράτηση, αλλά τα αυστραλιανά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανεβάζουν τον αριθμό σε τέσσερα ή πέντε. Περιλαμβάνουν έναν αρχαιολόγο από ένα αυστραλιανό πανεπιστήμιο και ακαδημαϊκούς και φοιτητές από την Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο πρωθυπουργός Μαράπε είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές της Παπούας Νέα Γουινέας είχαν λάβει νέα από τον Αυστραλό καθηγητή, που επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του χαίρει άκρας υγείας. Είπε ότι υπήρξαν «συνομιλίες σε εξέλιξη» μεταξύ των αξιωματούχων και των απαγωγέων και η αστυνομία και ο στρατός είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν. «Αλλά, σε πρώτη φάση, θέλουμε αυτοί οι εγκληματίες να απελευθερώσουν αυτούς που κρατούνται σε αιχμαλωσία», τόνισε.

Ο κ. Μαραπέ δεν ανέφερε πότε αιχμαλωτίστηκε η ομάδα και είπε δεν δημοσιοποιούνται λεπτομέρειες για την επιχείρηση των αρχών «λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος». ωστόσ, προσπάθησε να καθησυχάσει τις οικογένειες των ομήρων, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος, είμαι αισιόδοξος, προσεύχομαι να τους απελευθερώσουμε…».

Το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσεις για την υπόθεση ομηρίας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ένας πιλότος από τη Νέα Ζηλανδία συνελήφθη όμηρος από αυτονομιστές μαχητές στην κοντινή περιοχή της Παπούα της Ινδονησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα