ΑΘΗΝΑ
22:54
|
24.04.2024
Στις 5μμ στο Μέγαρο Μουσικής καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών. Συμπαρίστανται και καλούν οι σπουδαστές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη», που διοργανώνει το γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στην οποία αναμένεται να βρεθεί και ο πρωθυπουργός.

Το ραντεβού των εκπαιδευτικών, που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στην αξιολόγηση μετά την απεργία της περασμένης Τετάρτης, έχει δοθεί για τις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής με προσυγκέντρωση στις 4.30μμ στο – πάρκο Ελευθερίας – στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου που καλούν στη συγκέντρωση κάνουν λόγο για «φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη» και προσπάθεια διαφήμισης «της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής».

«Έχουμε χρέος απέναντι στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που στις 15/2 βγήκαν στο δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και της αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ», αναφέρεται σε μια από τις δεκάδες ανακοινώσεις συλλόγων εκπαιδευτικών, που πήραν την απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση μετά από σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 15/2 αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας.

Καλούν και οι σπουδαστές της σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Στη συγκέντρωση καλεί και το συντονιστικό της κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αναφέροντας ότι «τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα “4 χρόνια έργου για την παιδεία”, εμείς απαντάμε και στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς για να σταματήσουμε το καταστροφικό έργο της απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση με το ΠΔ 85/22 παραχωρεί τη βαθμίδα της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στους απόφοιτους των ιδιωτικών κολλεγίων ολοκληρώνοντας το αντιλαϊκό όραμά της περί ιδιωτικοποιήσεων και εξορισμού των ευάλωτων συμπολιτών μας από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Την ίδια ώρα που το κράτος απαξιώνει τους καλλιτέχνες υποβαθμίζοντας τα πτυχία τους σε απολυτήρια λυκείου, αναβαθμίζει τους απόφοιτους των ιδιωτικών κολλεγίων σε αποφοίτους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η κατάργηση όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων, οι απαξιωμένοι εκπαιδευτικοί με καθεστώς αναπληρωτών, τα υποστελεχωμένα σχολεία και Πανεπιστήμια είναι λίγα μόνο ακόμη από τα έργα και τις ημέρες του παρόντος υπουργείου», αναφέρουν οι σπουδαστές και καλούν τους πολίτες να συνταχθούν με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα