ΑΘΗΝΑ
01:04
|
05.05.2024
Η εντολή της ΕΡΑ στη σιδηροδρομική εταιρία ξεκινά στις 23/2 και ανακοινώνεται στο φόντο των αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομοσπονδιακή αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ (γνωστή ως ΕΡΑ) έδωσε απόψε εντολή στην εταιρία, Norfolk Southern, που είναι μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρίες στη χώρα, να αναλάβει τη διαχείριση του καθαρισμού του περιβάλλοντος αλλά και της καταβολής αποζημιώσεων για τα τοξικά χημικά που ρύπαναν εκτενείς περιοχές της Ανατολικής Παλαιστίνης στο Οχάιο κατά τον εκτροχιασμό 50 βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας στις 3 Φεβρουαρίου. Από τον εκτροχιασμό των βαγονιών με το επικίνδυνο φορτίο σημειώθηκε μπαράζ ισχυρότατων εκρήξεων, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν τεράστιες ποσότητες χλωριούχου βινυλίου και άλλα χημικά σε αέρα, γη και υδροφόρους ορίζοντες προκαλώντας δυσφορία και προβλήματα υγείας στους κατοίκους αλλά και θανάτους και αρρώστιες στα οικόσιτα και μη ζώα της περιοχής.

To ίδιο διάστημα ο δήμαρχος της Ανατολικής Παλαιστίνης, Τρεντ Κόνγουεϊ, εμφανίστηκε σε τοπικά δίκτυα έξω φρενών, ακούγοντας απόψε τον Μπάιντεν στην Πολωνία να ανακοινώνει νέα βοήθεια εκατομμυρίων στους Ουκρανούς ενώ οι δικοί του δημότες δεν έχουν πάρει ούτε ένα δολάριο αποζημίωση από το σοβαρό οικολογικό έγκλημα που έγινε στην περιοχή τους με την υπογραφή της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου.

Η νομικά δεσμευτική εντολή της ΕΡΑ στη σιδηροδρομική εταιρία έχει ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, και ανακοινώνεται στο φόντο των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής που παραπονιούνται για σοβαρά προβλήματα υγείας και ενοχλήσεις αφότου έγινε ο εκτροχιασμός των τρένων και η ισχυρή έκρηξη στις αρχές του μήνα.

Ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN αναφέρει πως η εντολή της ΕΡΑ καλεί την σιδηροδρομική εταιρία να προχωρήσει:

  • Στην ταυτοποίηση και καθαρισμό του μολυσμένου εδάφους και υδροφόρων οριζόντων (υπόγειων και μη) της περιοχής.
  • Την καταβολή αποζημιώσεων στην ΕΡΑ και τους εργολάβους που έχει προσλάβει για τις υπηρεσίες καθαρισμού που πρόσφερε και προσφέρουν σε κατοίκους και επιχειρήσεις της πληγείσας περιοχής ώστε να προστατευτεί η ασφάλεια και η υγεία τους.
  • Σε περίπτωση που η σιδηροδρομική εταιρία δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της έχουν επιβληθεί, τότε προβλέπεται άμεση διαχείριση της όλης υπόθεσης από την ΕΡΑ με τριπλάσιο κόστος επιβάρυνσης της Norfolk Southern.
  • Η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ στην ίδια ανακοίνωση διαβεβαίωσε πως θα ενισχύσει περαιτέρω τα μέτρα για να διασφαλιστεί η καθαρότητα του πόσιμου νερού με το οποίο υδροδοτείται η ευρύτερη περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι πως μολύνθηκε από τα τοξικά χημικά των εκρήξεων που προκάλεσε ο εκτροχιασμός των 50 βαγονιών της Southern Norfolk.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν απόψε αφότου μετέβη στην επαρχία της Ανατολικής Παλαιστίνης του Οχάιο ο διευθυντής της ΕΡΑ, Μάικλ Ρίγκαν, που προσπάθησε να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής πίνοντας μαζί με τον κυβερνήτη του Οχάιο Μάικ Ντε Βάιν, νερό από τη βρύση του δικτύου υδροδότησης.

Νωρίτερα, οι πολιτειακές αρχές του Οχάιο άνοιξαν στην Ανατολική Παλαιστίνη μία νέα ανοικτή κλινική και κέντρο υγείας για την αντιμετώπιση χιλιάδων κρουσμάτων με εξανθήματα, πονοκεφάλους, αδιαθεσία, και άλλα συμπτώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα