ΑΘΗΝΑ
01:37
|
03.05.2024
Η Βενετία αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές παλίρροιες που καθιστούν αδύνατη την πλοήγηση για τις γόνδολες, σε μερικά από τα διάσημα κανάλια της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εβδομάδες ανομβρίας έχουν εγείρει ανησυχίες ότι η Ιταλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλη μια ξηρασία μετά την έκτακτη ανάγκη του περασμένου καλοκαιριού, καθώς οι Άλπεις έχουν λάβει λιγότερο από το ήμισυ της κανονικής χιονόπτωσης, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Βενετία, όπου οι πλημμύρες είναι συνήθως το κύριο μέλημα, αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές παλίρροιες που καθιστούν αδύνατη την πλοήγηση με γόνδολες, θαλάσσια ταξί και των πλωτά ασθενοφόρα σε μερικά από τα διάσημα κανάλια της.

Τα προβλήματα στη Βενετία ενιχύονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων μεταξύ των οποίων η έλλειψη βροχής, ένα σύστημα υψηλής πίεσης και τα θαλάσσια ρεύματα.

Τα ιταλικά ποτάμια και λίμνες υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη νερού, δήλωσε τη Δευτέρα η περιβαλλοντική ομάδα Legambiente, με την προσοχή να εστιάζεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Πάδος, ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιταλίας που εκτείνεται από τις Άλπεις στα βορειοδυτικά μέχρι την Αδριατική έχει 61% λιγότερο νερό από το κανονικό αυτή την εποχή του χρόνου, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο Ιούλιο η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές γύρω από το Πάδο, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας και υπέστη τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 70 χρόνια.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έλλειψης νερού που έχει δημιουργηθεί από τον χειμώνα του 2020-2021», δήλωσε ο ειδικός για το κλίμα Μασιμιλιάνο Πασκι από το ιταλικό ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας CNR, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

«Πρέπει να ανακτήσουμε 500 χιλιοστά στις βορειοδυτικές περιοχές: χρειαζόμαστε 50 ημέρες βροχής», πρόσθεσε.

Η στάθμη των υδάτων στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία έπεσε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση στο μικρό νησί Σαν Μπιάτζο μέσω ενός μονοπατιού.

Ένας αντικυκλώνας κυριαρχεί στον καιρό στη δυτική Ευρώπη εδώ και 15 ημέρες, φέρνοντας ήπιες θερμοκρασίες που παρατηρούνται συνήθως στα τέλη της άνοιξης.

Ωστόσο, οι τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις σηματοδοτούν την άφιξη των απαραίτητων βροχοπτώσεων και χιονιού στις Άλπεις τις επόμενες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα