ΑΘΗΝΑ
09:08
|
20.04.2024
Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλοντας τη φαρσοκωμωδία της ηλεκτρονικής κάλπης για την ανάδειξη εκπροσώπων στα φοιτητικά όργανα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21/2) φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για εκλογές – παρωδία και καλούν τους φοιτητές να απέχουν από τη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που με αποφάσεις παρευρίσκονται έξω στο χώρο της Πρυτανείας είναι: Αρχιτεκτονική, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία, Ψυχολογία, Φυσικό και Φιλολογίας. Οι σύλλογοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν από τις 07:00 το πρωί σε κατάληψη του κτηρίου διοίκησης, ωστόσο τα στόρια ήταν κατεβασμένα.

Η εκλογική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (21/2) διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.) από 09:00 έως 16:00.

Εάν η διαδικασία αποβεί άγονη επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι στις 22-02-2023 από 09:00 έως 16:00. Η εκλογή των εκπροσώπων πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών εκάστου Τμήματος.

Οπως υποστηρίζουν οι φοιτητές Φιλολογίας, «στο τμήμα μας, συγκεκριμένα, έχει ήδη τεθεί μια και μοναδική υποψηφιότητα και πρόκειται για εγκάθετο της κυβέρνησης, όπου θα ακολουθεί πιστά τις εντολές της ΝΔ και θα προσπερνάει τις αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου και τα πραγματικά συμφέροντα των φοιτητών. Αυτό σημαίνει πως τα κεκτημένα του ΦΣ μας αίρονται αυτομάτως, με το πραξικόπημα της πρυτανείας Παπαιωάννου και της κυβέρνησης, που θέλουν να ελέγχουν τις διαδικασίες μας».

Επίσης, αποχή από «τις ηλεκτρονικές εκλογές-απάτη» ζητούν και οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Όπως σημειώνουν: «Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε από τις πρυτανικές αρχές ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές-παρωδία στις 21 Φλεβάρη για την ανάδειξη εκπροσώπων μας στα όργανα διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονική ψηφοφορία! Είναι οι ίδιες διοικήσεις που σήμερα αποκλείουν από τις συνεδριάσεις τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φοιτητών και φοιτητριών! “Καίγονται” να υλοποιήσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε μπλοκάρει και για να το πετύχουν θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη φωνή, τους αγώνες, τους συλλόγους μας!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα